Het laatste nieuws

03 december 2021

Wordt handhaving in Epe bepaald door enkele inwoners en de pers?

handhaving

Bepaalt de gemeenteraad de prioriteiten van de gemeentelijke handhaving. Of is het een kleine groep met onderlinge verbanden die dat doet? En welke invloed heeft de media op de uitvoering van de handhaving. Dat wil Nieuwe Lijn van het college weten nu een onderzoeker van een extern bureau dit nadrukkelijk aan de gemeenteraad heeft gemeld. Via schriftelijke vragen wil fractievoorzitter Albert Vos hier opheldering over.

In de brief aan het college stelt Vos onder meer:

“Tijdens de bijeenkomst werd door de onderzoeker van het externe bureau tot tweemaal toe en nadrukkelijk vermeld wat hem was opgevallen in de gemeente Epe in vergelijking tot andere gemeenten. Enerzijds de positieve waardering voor de programmatische aanpak op het gebied van de recreatieterreinen.

Maar ook de hardnekkige casussen van enkele handhavingskwesties waarbij een kleine groep, met onderlinge verbanden, veel aandacht vroeg en kreeg ten koste van de prioriteiten in de handhavingsuitvoering. Hij vroeg zich af of dit wel een verstandige keuze is geweest. Ook stelde de onderzoeker van het bureau dat de invloed van de media op de uitvoering van de handhaving en de onderwerpen opvallend was.”

De volledige brief met vragen is hier na te lezen:

Artikel 34 vragen Handhavingsbeleidskader 2022-2025 16-11-2021

Deel dit bericht op social media!

Recente nieuws

Op de markt in Vaassen
Oppositie, coalitie of subcoalitie
Hardlopers zijn vaak…..
En ineens krijg je nieuwe buren...
Snoeiwerkzaamheden Berkenoord Vaassen
Feestelijke opening Triton/Huis van de Buurt Vaassen
In gesprek op de markt in Vaassen
Op de markt in Vaassen
Informateur negeert lokale stem gemeente Epe
Scroll naar top