Het laatste nieuws

26 november 2021

Woningbouw Oosterhof-Zuid in Vaassen nu echt aangepakt?

Oosterhof-Zuid-Vaassen_Concept_stedenbouwkundigplan

Volgens het college wordt nog dit jaar het woningbouwplan van Oosterhof-Zuid in Vaassen ter visie gelegd. Begin volgend jaar wordt dan het bestemmingsplan gepubliceerd. Voor de zomerperiode kan de gemeenteraad het bestemmingsplan vaststellen. Vooruitlopend hierop kan in het voorjaar worden begonnen met het bouwrijp maken van het perceel. Dat antwoordt het college op vragen van Nieuwe Lijn. Hoewel wij maar liefst vijf weken moesten wachten op deze informatie suggereert het college voortvarendheid. Of dit terecht is moet nog blijken. De planning is mede afhankelijk van eventuele bezwaren die worden ingediend.

Hogere prijzen

Ook is nu al duidelijk dat de woningen veel duurder worden dan eerder aangegeven. De goedkope koopwoningen kosten maximaal € 230.000.  Eerder werd nog uitgegaan van € 200.000. Middeldure koopwoningen stijgen van € 275.000 naar € 310.000. Maar ook deze prijzen zijn nog niet zeker: “Indien de gemeente voorafgaand aan het onherroepelijk worden van het uitwerkingsplan nieuwe maximale prijzen vaststelt, dan zullen die van toepassing zijn.”

Van vertraging naar voortvarendheid

Het college geeft toe dat dit project ondertussen 6 maanden is vertraagd. Nieuwe Lijn heeft daar vraagtekens bij. Hoe dan ook, wij verwachten dat er nu echt voortvarend wordt gewerkt aan deze 80 woningen.

Lees hier onze vragen en de antwoorden van het college over de Oosterhof-Zuid in Vaassen:

Deel dit bericht op social media!

Recente nieuws

Op de markt in Vaassen
Oppositie, coalitie of subcoalitie
Hardlopers zijn vaak…..
En ineens krijg je nieuwe buren...
Snoeiwerkzaamheden Berkenoord Vaassen
Feestelijke opening Triton/Huis van de Buurt Vaassen
In gesprek op de markt in Vaassen
Op de markt in Vaassen
Informateur negeert lokale stem gemeente Epe
Scroll naar top