Het laatste nieuws

22 maart 2018

Stipnotering voor Gerry van de Schepop van Nieuwe Lijn

Gerry

De nummer 10 van de kandidatenlijst van Nieuwe Lijn is met voorkeurstemmen in de gemeenteraad gekozen. Gerry van de Schepop-Bourgonje kreeg 222 stemmen. In Epe zijn 170 stemmen (een kwart van de kiesdeler) al voldoende om op eigen kracht een zetel te bemachtigen. Daarmee krijgt de raadsfractie voorlopig de volgende samenstelling (met tussen haakjes het aantal stemmen op de kandidaat: Robert Scholten (1229), Albert Vos (377), Diana Oosterhoff (365), René de Vries (250), Gerry van de Schepop (222) en Kenan Aldemir (220). Michiel Wiersinga (133) stroomt door naar de fractie op het moment dat Robert Scholten weer wethouder wordt en hij zijn raadszetel formeel moet opgeven.

 

Lijsttrekker Robert Scholten haalde 1229 stemmen op, het hoogste aantal van alle lijsttrekkers in Epe. De overige 2258 stemmen werden verdeeld onder de andere kandidaten. Nieuwe Lijn staat er om bekend dat van wege de grote bekendheid in de samenleving en de inzet in de eigen kringen de kandidaten veel voorkeurstemmen behalen.

 

Aanstormend talent scoort goed

Nieuwkomer Monique Zweekhorst verraste iedereen met maar liefst 151 stemmen, op de voet gevolgd door Edo Hamer met 137. Ook Linda Rodijk viel op met 96 stemmen. De overige kandidaten behaalden allemaal vele tientallen stemmen.

Zodra de overzichten van de gemeente Epe digitaal beschikbaar zijn zullen we deze plaatsen.

Deel dit bericht op social media!

Share on facebook
Share on twitter

Recente nieuws

Wordt handhaving in Epe bepaald door enkele inwoners en de pers?
Woningbouw Oosterhof-Zuid in Vaassen nu echt aangepakt?
Begroting: aandacht Nieuwe Lijn voor Nonnenbos en Molukse gemeenschap in Vaassen
Raadsfracties aan het woord
Nieuwe Lijn morgen op de markt in Vaassen
Nieuwe Lijn: vraagtekens bij koers en keuzes
Albert Vos nieuwe fractievoorzitter Nieuwe Lijn
Nieuwe Lijn: onze inspiratiebron is ongewijzigd
Nieuwe Lijn blijft alert op ontwikkelingen Jan Mulderstraat Vaassen
Scroll naar top