Het laatste nieuws

14 januari 2022

Ruzie Apeldoorn en Epe ten koste van Vaassen?

Fietspad_Oversteek-Laan_van_Fasna-Vaassen-Apeldoorn

| De openlijke tweestrijd tussen Apeldoorn en Epe over de fietsverbinding tussen de beide plaatsen is opmerkelijk. Met verbazing neemt Nieuwe Lijn hier kennis van. De afgelopen dagen is duidelijk geworden dat het snelle en veilige fietspad over het spoorbaantracé nog lang niet een gelopen race is. Zeker niet nu in de Apeldoornse politiek er zelfs gesproken wordt over het mogelijke afblazen van het project.

Wat het meest opvalt is dat het Eper college zich overvallen voelt door de wijze waarop in Apeldoorn dit voorstel wordt behandeld. Kennelijk zijn daarover vooraf geen goede afspraken gemaakt. Of zijn deze niet nagekomen, dat kan ook. Duidelijk is evenwel dat dit voor de gemeente Epe belangrijke project nu ter discussie staat. Het lijkt erop dat de gemeente Apeldoorn de beslissende stem heeft. Maar daarvan kan volgens Nieuwe Lijn geen sprake zijn. Het project is niet alleen belangrijk voor een goede en veilige verbinding voor al onze inwoners. Maar ook van groot belang voor het oplossen van een tweetal grote knelpunten, de fietsoversteken, bij de Laan van Fasna en de Eekterweg in Vaassen. Het is een grote blamage dat dit nu in gevaar komt.

Het wapengekletter achteraf komt misschien stoer en flink over. Maar liever zag Nieuwe Lijn dat het Eper college vooraf op een goede wijze invloed had uitgeoefend en regie had gevoerd om eensgezind het project te realiseren. In het belang van al onze inwoners.

https://www.epe.nl/in-epe/nieuws_41625/item/colleges-apeldoorn-en-epe-nemen-besluiten-over-vlotte-en-veilige-fietsroute-f50_43921.html

Deel dit bericht op social media!

Recente nieuws

Op de markt in Vaassen
Oppositie, coalitie of subcoalitie
Hardlopers zijn vaak…..
En ineens krijg je nieuwe buren...
Snoeiwerkzaamheden Berkenoord Vaassen
Feestelijke opening Triton/Huis van de Buurt Vaassen
In gesprek op de markt in Vaassen
Op de markt in Vaassen
Informateur negeert lokale stem gemeente Epe
Scroll naar top