Het laatste nieuws

26 juni 2023

Opvang Oekraïense vluchtelingen in Vaassen

AZC_Vaassen-Hertenhof2

Opvang voor Oekraïense vluchtelingen op voormalige camping in Vaassen.

Omwonenden van de voormalige camping “‘t Hertenhof” aan de Ankerweg/ Emsterweg in Vaassen voelen zich overvallen door de aankondiging van de komst van een opvang voor Oekraïners. Zij zijn door middel van een brief uitgenodigd om kennis te nemen van dit plan. Nieuwe Lijn heeft het college al eerder en nu opnieuw gewezen op een zorgvuldige aanpak. Mogelijk kan de gemeentelijke informatiebijeenkomst voor omwonenden voor meer duidelijkheid zorgen. Overige dorpsbewoners weten op dit moment nog van niets.

Dit is Haags beleid dat in de gemeente Epe moet worden uitgevoerd door een college dat is samengesteld uit de landelijke regeringspartijen. Worden de omwonenden in dit proces op de juiste manier geïnformeerd en mogen zij meepraten over dit voornemen, of wordt het hen opgelegd zonder echte burgerinbreng? Nieuwe Lijn wil onze inwoners in dit proces waar mogelijk en nodig ondersteunen.

Uiteraard weten wij dat er landelijk een opgave is, waar ook gemeente Epe niet aan ontkomt. Maar de manier waarop, dat is voor ons essentieel. Hierbij hoort het betrekken van directe omwonenden, inwoners van onze dorpen, maar ook de scholen en sociaal werk.

Wij gaan er vanuit dat tijdens de geplande bijeenkomst van 3 juli al uw vragen beantwoord worden. Nieuwe Lijn blijft het dan ook kritisch en op de voet volgen.

Geïnteresseerd in wat er mogelijk gaat gebeuren op de voormalige camping “’t Hertenhof”? Kom dan naar de inloop avond. Op maandagavond 3 juli as organiseert de gemeente een inloopavond over dit plan in de Dorpskerk in Vaassen. Vrije toegang vanaf 19.00 uur aanvang 19.30 uur.

Deel dit bericht op social media!

Recente nieuws

Nieuwe Lijn stemt tegen begroting en lastenverzwaring
Ontwikkelingen Camping De Hertenhof
Reactie Nieuwe Lijn op begroting 2024-2027
Begroting 2024 – 2027 Epe
Fiets mee met Nieuwe Lijn over de F50: snelfietspad Vaassen - Emst- Epe
Weer op de markt!
Informatieavond F50
Afvaloverlast? Meld het!
Op de markt in Vaassen
Scroll naar boven