Het laatste nieuws

22 september 2021

Nieuwe Lijn stelt vragen over nasleep integriteitsonderzoek bestuurders gemeente Epe

image001

| De burgemeester heeft de gemeenteraad op donderdag 16 september 2021 geïnformeerd over de uitkomst van een integriteitsonderzoek naar het handelen van wethouder Aalbers en oud-burgemeester van der Hoeve. In beide gevallen was de uitkomst glashelder: er is geen enkel bewijs of aanleiding voor enige verdenking of beschuldiging.

Wethouder Aalbers heeft al eerder aangekondigd en later opnieuw bevestigd dat hij de melder(s) als privépersoon aanklaagt wegens laster en smaad. Nieuwe Lijn vindt dit terecht maar meent dat dit niet dient te gebeuren als privépersoon, maar als gemeentelijk functionaris. Hij is immers vanwege zijn functie beschadigd en belasterd. Nieuwe Lijn wil weten hoe dit in de gemeente Epe geregeld is.

Ook hebben we vragen gesteld over de rol van De Stentor rondom deze aantijgingen. Gesuggereerd werd dat de krant beschikte over “aanvullende bewijsstukken” en “beschuldigingen die worden onderbouwd met diverse bijlages”. Daarvan bleek niets te kloppen. Nieuwe Lijn wil van het college weten welke acties er zijn op dit punt zijn ondernomen of nog gaan plaatsvinden.

Lees onze uitgebreide vragen hier: Vragen art. 34 Nieuwe Lijn – integriteit (oud)bestuurders

Deel dit bericht op social media!

Recente nieuws

Op de markt in Vaassen
Oppositie, coalitie of subcoalitie
Hardlopers zijn vaak…..
En ineens krijg je nieuwe buren...
Snoeiwerkzaamheden Berkenoord Vaassen
Feestelijke opening Triton/Huis van de Buurt Vaassen
In gesprek op de markt in Vaassen
Op de markt in Vaassen
Informateur negeert lokale stem gemeente Epe
Scroll naar top