Het laatste nieuws

14 september 2021

Nieuwe Lijn niet langer in Eper coalitie

Foto-Google-Maps

| De fractie van Nieuwe Lijn voelt zich niet langer welkom in de coalitie van samenwerkende politieke partijen in Epe. Tijdens een extra fractievergadering in De Hezebrink in Emst hebben de raadsleden van Nieuwe Lijn daarom besloten daarvan geen deel meer uit te maken.

Directe aanleiding hiervoor is dat de raadsfractie begin vorige week geconfronteerd werd met een aantal eisen vanuit de coalitiepartijen. De eisen waren hard en helder. Ze gingen onder andere over terughoudendheid van communicatie en standpuntbepaling en beperking bij besluitvorming door Nieuwe Lijn. Daarnaast werd onder meer letterlijk gesteld dat “Nieuwe Lijn tot aan de verkiezingen haar plaats moet weten, een stapje terug moet doen”.

Voor Nieuwe Lijn kwam deze boodschap als een verrassing en vindt dit niet passen in een constructieve en goede samenwerking, zoals dit in een coalitie hoort te zijn. Aan het einde van de week trokken de coalitiepartijen de eisen weer in. Nieuwe Lijn heeft helaas moeten vaststellen dat voor een constructief partnerschap desondanks geen basis meer is.

Positief en opbouwend

Het is nu aan de coalitiepartijen hoe zij verder gaan. Maar Nieuwe Lijn steunt eventuele voorstellen die de huidige wethouders meer formatieruimte bieden om hun werkzaamheden tot aan de verkiezingen in maart 2022 uit te voeren.

Ook gaat de fractie positief en opbouwend de voorstellen beoordelen die in de komende maanden aan de gemeenteraad worden voorgelegd. En deze, waar nodig, in samenwerking met alle partijen in de raad verbeteren. Nieuwe Lijn gaat geen oppositie voeren.

(In Epe bestaat de coalitie nu uit CDA, SGP-CU, GroenLinks, PvdA, Gemeentebelangen Epe en Epe Liberaal).

Deel dit bericht op social media!

Share on facebook
Share on twitter

Recente nieuws

Albert Vos nieuwe fractievoorzitter Nieuwe Lijn
Nieuwe Lijn: onze inspiratiebron is ongewijzigd
Nieuwe Lijn blijft alert op ontwikkelingen Jan Mulderstraat Vaassen
Nieuwe Lijn stelt vragen over nasleep integriteitsonderzoek bestuurders gemeente Epe
Nieuwe Lijn blijft zelfbewust en onafhankelijk actief voor onze samenleving
Nieuwe Lijn niet langer in Eper coalitie
We zijn weer begonnen
Persvrijheid kan niet zonder verantwoordelijkheid
Michiel Wiersinga niet langer wethouder
Scroll naar top