Het laatste nieuws

23 september 2021

Nieuwe Lijn blijft alert op ontwikkelingen Jan Mulderstraat Vaassen

woord_en_daad-jan-mulderstraat_vaassen

| Onlangs ontving Nieuwe Lijn van verschillende omwonenden vragen over het pand aan de Jan Mulderstraat 37 in Vaassen. Momenteel is kringloopwinkel Woord & Daad gevestigd op dit adres.

Boven deze winkel is een appartement gecreëerd. In 2013 heeft Nieuwe Lijn hier aandacht voor gevraagd, zodat de bestemming van het pand ‘detailhandel met maximaal 1 bovenwoning’ zou blijven. Omwonenden maken zich zorgen over de verschillende werkzaamheden die nu plaatsvinden. Zo verrezen de afgelopen maanden ineens ramen in het pand, er werd flink geklust op de bovenverdieping en er werd een aanvraag voor een branduitgang aangekondigd in de gemeenteberichten.

Uit de beantwoording komt naar voren dat het college de ontwikkelingen nauwlettend volgt. Het blijkt dat benodigde vergunningen niet zijn aangevraagd. Andere werkzaamheden zijn vergunningsvrij. Waar nodig gaat de gemeente handhavend optreden. Zowel gemeente als pandeigenaar bevestigen dat de bovenverdieping slechts benut mag en gaat worden ten behoeve van één woning, zoals in 2013 is vastgesteld. Een brand- of achteruitgang voor het pand is niet aangevraagd.

De brief van Nieuwe Lijn met de antwoorden van het college is hier na te lezen: 332097 Antwoorden op art. 34 vragen NL over Jan Mulderstraat 37

Deel dit bericht op social media!

Recente nieuws

Op de markt in Vaassen
Oppositie, coalitie of subcoalitie
Hardlopers zijn vaak…..
En ineens krijg je nieuwe buren...
Snoeiwerkzaamheden Berkenoord Vaassen
Feestelijke opening Triton/Huis van de Buurt Vaassen
In gesprek op de markt in Vaassen
Op de markt in Vaassen
Informateur negeert lokale stem gemeente Epe
Scroll naar top