Het laatste nieuws

29 januari 2022

Kandidatenlijst Nieuwe Lijn: sterk vernieuwd maar zeer vertrouwd

NL-2020 Foto

| Nieuwe Lijn gaat onder aanvoering van de huidige fractievoorzitter Albert Vos (1957) de verkiezingen in. De lijsttrekker is er trots op dat een grote groep mensen de schouders er gezamenlijk onder gaat zetten om onze inwoners in de gemeenteraad van Epe te vertegenwoordigen: “Onze lijst bevat op de 6 verkiesbare plaatsen ervaren raadsleden, maar we presenteren ook nieuwkomers. Een mooie combinatie van oud en jong, ervaren mensen en debutanten, inwoners uit Vaassen en Emst.”

1. De lijstaanvoerder Albert Vos (1957) is inmiddels een ervaren raadslid en op dit moment ook fractievoorzitter. Nu met zelfgekozen prepensioen en daarom voldoende tijd voor de tijdrovende functie. Vooral ook bekend van zijn inzet voor Cavente Kinderdorp Vaassen, waarvan hij in 1982 medeoprichter was en eerder bestuurslid van Kinderopvang Nijntje. “Ik heb Nieuwe Lijn met de paplepel ingegoten gekregen: mijn ouders waren in de beginjaren de ophalers van de donateursgelden.”

2. Monique Zweekhorst (1978) was de afgelopen periode bestuurslid en fractievolger van Nieuwe Lijn, maar is inmiddels gemeenteraadslid. In het dagelijks leven is zij medewerker marketing, communicatie en Coöperatie bij Rabobank. Grote inzet in het verenigingsleven van Vaassen, onder meer voor ondersteuning bij evenementenorganisatie van de ondernemersvereniging Vaassen, redactielid/tekstschrijver van Vaassen Actief en voorheen als voorzitter Roefelstichting Vaassen. Wil liever een bijdrage leveren tot verbetering dan alleen maar wat roepen. “Als geboren Vaassense heb ik een zeer warm hart voor Vaassen.”

3. Kenan Aldemir (1959) geboren in Ankara, maar getogen in Vaassen. Inmiddels vanaf 2010 gemeenteraadslid van Nieuwe Lijn, daarvoor 6 jaar bestuurslid. Manager Planner/Assistent-coördinator bij SDD BV in Emst. Bruggenbouwer tussen de Nederlandse en Turkse gemeenschap in onze gemeente. Beëdigd tolk, sociaal betrokken bij cliëntenzorg, Vluchtelingenwerk en bestuur van Sultan Ahmet moskee Vaassen. “Ik blijf me inzetten voor een beter leven en woningen, met name voor onze jeugd. En voor de goede zorg voor onze ouderen.”

4. Oscar van Schaverbeke (1959) al meer dan 40 jaar (bekende) Vaassenaar. In dagelijks leven werkzaam in de Makelaardij in Onroerende Zaken. In die sector ook op landelijk niveau bestuurlijk zeer actief geweest. In Vaassen eerder voorzitter van TC De Kouwenaar, nu nog in enkele commissies zitting. Kent Vaassen en Nieuwe Lijn; vader was eerder bestuurslid. Wil kennis en ervaring inzetten om de woningbouw aan te pakken. “Mijn drive is de tegenstelling in Epe te verminderen en de procedures te versnellen.”

5. Linda Rodijk (1990) geboren en getogen in Vaassen. Nu nog bestuurssecretaris en fractievolger van Nieuwe Lijn. Is leerkracht van de Krugerstee in Vaassen. Zeer actief voor en betrokken bij Korfbalvereniging Regio ’72 en Oranjevereniging Gortel-Niersen-’t Loo. Is zeer bevlogen: “Ik heb overal wel lijntjes lopen en ben trots dat mijn grootouders hier nog met veel plezier mogen wonen. Ik geloof in de kracht van Nieuwe Lijn, ik geloof in lokaal en ik geloof in ons, de bevolking.”

6. Dion Scholten (1991) afkomstig uit Vaassen, maar woonachtig in Emst. Al jaren actief als bestuurslid en penningmeester voor onze partij. Werkt als Coördinerend werkbegeleider bij Philadelphia Zorg in Apeldoorn. Op 20-jarige leeftijd al bestuurslid bij Regio ’72, is daar nu secretaris. Bestuurslid van de Oranjecommissie van Vaassen en interim-bestuurslid bij de Hezebrink in Emst. Weet van nabij wat er in Emst leeft en speelt. “Doe waar je energie van krijgt. Voor mij is dat bijdragen aan de maatschappij! In Apeldoorn door mijn werk en in de gemeente Epe doe ik dat met mijn vrijwilligerswerk.”

7. Björn de Vries (1997) woont in Vaassen en ging hier naar school. Zat op jonge leeftijd in de activiteiten- en de feestcommissie van de RSG in Epe. Bij s.v. Vaassen o.a. bestuurslid sponsoring en PR. Combineert een universitaire studie met werk in de IT als Proces Ontwerper. Ziet zichzelf als leergierige nieuwkomer, maar zeer gemotiveerd: “Opkomen voor de belangen van de inwoners. Ik vind met name het behoud van de Subsidieregeling Jeugd belangrijk (€ 100, per kind/per jaar). Gezinnen met kinderen hebben hier veel baat bij. Met name zij die het minder breed hebben.”

Bestuur
Op de nummers 8 en 9 staan respectievelijk Ferry van Brink (1983) en Ronnie Hulshof (1980). Zij zijn bestuurslid van Nieuwe Lijn, samen met Pieter Wiersinga (1953) die voorzitter is. Na de verkiezingen treedt huidig raadslid René de Vries (1958) toe tot het bestuur.

Vaassen, 12 januari 2022.

V.l.n.r.: Kenan Aldemir, Linda Rodijk, Albert Vos, Dion Scholten, Björn de Vries, Ferry van Brink, Oscar van Schaverbeke, Ronnie Hulshof, Monique Zweekhorst

Deel dit bericht op social media!

Recente nieuws

Nieuwe Lijn stemt tegen begroting en lastenverzwaring
Ontwikkelingen Camping De Hertenhof
Reactie Nieuwe Lijn op begroting 2024-2027
Begroting 2024 – 2027 Epe
Fiets mee met Nieuwe Lijn over de F50: snelfietspad Vaassen - Emst- Epe
Weer op de markt!
Informatieavond F50
Afvaloverlast? Meld het!
Op de markt in Vaassen
Scroll naar boven