Het laatste nieuws

18 september 2017

Lijntje week 37 - 2017

René de Vries

René de Vries: Mooi geweest?

De spanning loopt weer op bij raadsleden en nieuwe kandidaten van politieke partijen. In maart volgend jaar zijn er weer de gemeenteraadsverkiezingen. En dus is de grote vraag bij zittende raadsleden wie er wil en mag doorgaan met zijn of haar raadswerk. Ervan uitgaande dat ook de kiezer dat ziet zitten. Voor nieuw talent breken spannende maanden aan of de plek op de kieslijst hoog genoeg is voor een verkiesbare plaats of dat de bekendheid voldoende is voor een voorkeurszetel. Zelf ben ik in een heel bijzondere situatie terechtgekomen. Zeker zo spannend, maar ook heel anders.

 

 

Ik was eigenlijk van plan om volgend jaar te stoppen. Dan had ik er onafgebroken 36 dienstjaren bij Nieuwe Lijn op zitten. In allerlei mogelijke functies; als bestuurslid, raadslid, fractievoorzitter en wethouder. Ook een mooi moment om te vertrekken. De partij is op orde met aanwas van leden. Nieuwe en enthousiaste mensen staan in de startblokken voor een plaats op de lijst of een functie in het bestuur. En hoewel het gemeentelijk werk nooit klaar is en Vaassen nog lang niet af, is er voldoende om met plezier op terug te kijken. Wat mij betreft: het is mooi geweest.

 

 

Vleiend, maar verwarrend

Totdat de twijfel toesloeg. Niet door mezelf, maar vanwege het verzoek vanuit bestuur en fractie om nog een periode door te gaan. Om de kennis en ervaring te blijven inzetten voor Nieuwe Lijn, Vaassen en de gemeente. Vleiend, maar ook verwarrend. Zeker omdat er opvolging is, en ik niemand voor de voeten wil lopen. Daarom hebben we goede afspraken gemaakt. Ik kom niet op een verkiesbare plaats, maar wel hoog op de lijst. Bovendien ben ik niet beschikbaar voor het fractievoorzitterschap of in beeld als wethouder. Maar ik wil wel, als ik gekozen word, mij volledig blijven inzetten als raadslid van Nieuwe Lijn in de gemeenteraad van Epe.

 

 

Als de achterban van Nieuwe Lijn meent dat ik nog een periode door kan gaan, dan kan dit in maart 2018 via een voorkeursstem op het stembiljet worden aangegeven. En anders blijft het zoals ik al dacht: het is mooi geweest.

 

 

Info

Elke week schrijven vertegenwoordigers van Nieuwe Lijn in een persoonlijke column over zaken waarmee zij bezig zijn, wat hen inspireert of overkomt. Voor overig nieuws en informatie is Nieuwe Lijn regelmatig met onze informatiekraam  te vinden in het centrum van Vaassen. Ook beschikt Nieuwe Lijn over een actuele website, www.nieuwelijn.nl, en is zeer actief op Facebook en Twitter.

 

 

Recent hebben we hierop veel aandacht besteed aan de vliegroutes van Lelystad en de gevolgen hiervan voor Vaassen en Emst. Maar ook schreven we over ons bezoek aan Cavente of onze ontmoetingen met inwoners bij onze marktkraam.

 

 

Nieuwe Lijn is te bereiken via info@nieuwelijn.nl.

 

 

Reageren

René de Vries is fractievoorzitter van Nieuwe Lijn. Reageren op deze column kan via rdevries@epe.nl.

Deel dit bericht op social media!

Share on facebook
Share on twitter

Recente Lijntjes

Lijntje week 36 - 2017
Lijntje week 29 - 2017
Lijntje week 28 - 2017
Lijntje week 27 - 2017
Lijntje week 26 - 2017
Lijntje week 25 - 2017
Lijntje week 24 - 2017
Lijntje week 23 - 2017
Lijntje week 22 - 2017
Scroll naar top