Het laatste nieuws

13 september 2017

Lijntje week 36 - 2017

Nieuwe Lijn start nieuwe reeks columns

Vanaf volgende week verschijnt op deze plek in het Vaassens Weekblad een reeks columns van raads-, bestuursleden en kandidaten van Nieuwe Lijn. Beurtelings schrijven zij over zaken waarmee zij in de lokale politiek bezig zijn, wat hen drijft en inspireert of welke inzet zij plegen in de samenleving. De lezers krijgen zo een goed  beeld van de mensen die Nieuwe Lijn vormen en wat uw vertegenwoordigers in de wijken, dorpen, bij verenigingen of in de gemeenteraad doen. Onze traditionele informatie en standpunten blijven uiteraard beschikbaar via de actuele website, Facebook en Twitter en voor een persoonlijk contact blijft het altijd mogelijk om ons te benaderen of te bezoeken in onze informatiekraam die u regelmatig op zaterdag nabij de Dorpskerk in Vaassen aantreft.

 

 

 

Vele tientallen jaren lang hebben het bestuur en de fractie van Nieuwe Lijn de wekelijkse informatierubriek in het Vaassens Weekblad verzorgd. We begonnen ermee toen het medialandschap overzichtelijk was met een plaatselijke krant en een enkel huis-aan-huisblad. De sociale media bestonden nog niet, van websites had niemand gehoord. Maar ook toen was er behoefte om de eigen standpunten van Nieuwe Lijn uit te dragen en informatie te verstrekken die belangrijk was voor de Vaassense bevolking. Aanleiding was toen mede dat de krant niet of nauwelijks over Vaassen schreef, ook al deed de plaatselijke correspondent nog zo zijn best. Het nieuws richtte zich op het dorp Epe, zoals De Stentor editie Epe-Vaassen nu nog bijna alleen schrijft over Heerde of Oldebroek.

 

 

 

We gaan door met onze informatie en standpunten

Met een eigen advertentie in het Vaassens Weekblad werd de Vaassense bevolking in het algemeen en de eigen achterban van Nieuwe Lijn in het bijzonder op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen in de Eper politiek. De keuze was toen en nog steeds om dit in alle openheid en voor iedereen  te doen en ons bewust niet te beperken tot een eigen ledenblad voor slechts een beperkte groep.

 

 

Een trouwe schare lezers, eerst vooral in Vaassen en Emst maar tegenwoordig ook veel meer in het dorp Epe, leest wekelijks onze informatierubriek. We krijgen er de nodige waardering voor, maar ook kritiek blijft niet uit. Wie immers iedere week in alle openheid duidelijke standpunten en opvattingen durft te verkondigen mag rekenen op reacties en kritiek. Wanneer dit opbouwend en terecht is dan doen we daar graag ons voordeel mee om nog beter uit de verf te komen.

 

 

 

De tijden zijn veranderd, onze inzet niet

Tegenwoordig worden mensen overspoeld met informatie, websites, Tweets of meningen. Tal van gedrukte bladen vallen op de deurmat en de computer, Ipad of telefoon piept onophoudelijk bij de aankondiging van weer een nieuw bericht. Het is voor veel mensen teveel, het is niet meer bij te houden en in plaats van dat inwoners beter geïnformeerd zijn dan vroeger slaat eerder de verwarring toe of het missen van echt belangrijke ontwikkelingen.

 

 

Bovendien hebben niet al onze mede-inwoners behoefte aan veel extra of uitgebreide informatie. Meer dan dat wil men weten wie de mensen zijn die de gemeente meebesturen. Wat zij na de verkiezingen doen met de stemmen die ze hebben gekregen. En of hun inbreng in de samenleving ertoe doet.

 

 

We blijven doorgaan met het verstrekken van belangrijke informatie en het vertellen van onze opvattingen. Dat doen we vooral via onze website, www.nieuwelijn.nl en onze sociale media, zoals Facebook en Twitter. De artikelen die we hier plaatsen zijn bijna altijd door ons zelf geschreven, want het doorplaatsen van informatie die u al eerder en op andere plekken heeft kunnen lezen vinden wij niet zo interessant. Wie ons volgt op de sociale media en regelmatig onze website bezoekt blijft goed op de hoogte. Dat doen gelukkig al vele duizenden mensen. Wie dat niet wenst of wil, doet zichzelf te kort.

 

 

 

Kijkje in de keuken

De columns in het Vaassens Weekblad krijgen een andere opzet dan de lijntjes van nu. Ze zijn korter en we denken na over een andere lay-out. Het moet zich in de komende tijd ontwikkelen. Ook wordt het mogelijk om op de columns te reageren. Maar vooral krijgt u een kijkje in de keuken van uw vertegenwoordigers. De mens achter uw stem. Bestuur en fractie hopen dat u onze inspanningen ook op dit gebied waardeert. We horen graag wat u ervan vindt.

 

 

 

Contactpersoon: R. de Vries, rdevries@epe.nl

Nieuwe Lijn is ook via het internet te bereiken: www.nieuwelijn.nl , e-mail: info@nieuwelijn.nl

Deel dit bericht op social media!

Share on facebook
Share on twitter

Recente Lijntjes

Lijntje week 37 - 2017
Lijntje week 29 - 2017
Lijntje week 28 - 2017
Lijntje week 27 - 2017
Lijntje week 26 - 2017
Lijntje week 25 - 2017
Lijntje week 24 - 2017
Lijntje week 23 - 2017
Lijntje week 22 - 2017
Scroll naar top