11 december 2021

Column week 50 - 2021

Nieuwe Lijn Column - Albert Vos

Albert Vos – Teuge en Vaassen

| Het vliegveld Teuge staat nog steeds op onze lijst met aandachtspunten. De roep om vliegveld Lelystad te openen voor het vakantie vliegverkeer naar Zuid-Europa laait weer op, nu onder het mom van de werkgelegenheid. En het klopt, als Lelystad open gaat zal dat arbeidsplaatsen opleveren voor die regio. Ongeveer 400 tot 1.000 werkplekken worden er verwacht, afhankelijk van het aantal uit te voeren vluchten.

Maar moeten dan de vele duizenden gezinnen die onder de laagvliegroute wonen leven met de te verwachten overlast en hinder van deze (te) laag overvliegende vliegtuigen? Er zullen naar alle waarschijnlijkheid geen woningen gesloopt hoeven te worden, maar het heeft waarschijnlijk wel invloed op de nieuw te bouwen woningen onder de route. Voor zover we nu weten zal dit effect voor onze gemeente niet of nauwelijks gelden.

Vliegveld Teuge
Openstellen van vliegveld Lelystad zal zeker zorgen voor een toename van het vliegverkeer op vliegveld Teuge, weliswaar met kleine vliegtuigen maar voorzien van veel lawaai. Waarom hoeven deze vliegtuigen niet voorzien te zijn van een deugdelijk geluiddempend uitlaatsysteem?

Onze gemeente heeft, eind oktober j.l., een zienswijze bij de provincie ingediend en haar zorgen uitgesproken over het Ontwerp luchthavenbesluit Teuge en de te verwachten nieuwe indeling van het luchtruim in relatie tot Lelystad AirPort en het gebruik van het luchtruim door Defensie.

Vanuit de gemeente is speciaal aandacht gevraagd voor de hoeveelheid geluid en vervuiling die deze vliegtuigen veroorzaken. Maar ook om de overlast in het zuiden van onze gemeente (Emst en Vaassen) te beperken, door deze dorpen buiten het te vergroten stijg- en daalgebied van de parachutistenvluchten te houden.

Wij blijven de ontwikkelingen omtrent vliegveld Teuge volgen.

Bladeren in de herfst
De herfst met haar mooie kleuren is nu afgelopen. Het vele groen in ons dorp en in onze mooie omgeving kleurde weer in bijna alle kleuren die maar denkbaar zijn. Het afgevallen blad is op veel plekken opgeruimd door de medewerkers van Axent. Op veel plaatsen (helaas niet overal) zijn er bladkorven geplaatst waarin het blad uit de tuinen gegooid kan worden.

Wat speelt er bij jouw club?
Door de op dit moment aangescherpte maatregelen is het voor Nieuwe Lijn niet mogelijk om haar bezoeken aan de diverse verenigingen te brengen en te horen wat er speelt binnen de clubs. Graag nodigen wij jullie uit om ons, via de ondergenoemde kanalen, te benaderen en te vertellen wat er leeft binnen jullie vereniging. Zodra het weer mogelijk is gaan wij op bezoek, natuurlijk na overleg.

Met een aantal extra beperkende maatregelen gaan we nu richting de kerstdagen. Ik wens een ieder een goede kerst en fijne feestdagen toe. Blijf gezond!

Info
Elke week schrijven vertegenwoordigers van Nieuwe Lijn in een persoonlijke column over zaken waarmee zij bezig zijn, wat hen inspireert of overkomt. Voor overig nieuws en informatie is Nieuwe Lijn regelmatig met onze informatiekraam te vinden in het centrum van Vaassen. Ook beschikt Nieuwe Lijn over een actuele website, www.nieuwelijn.nl, en is zeer actief op Facebook, Instagram en Twitter.

Reageren
Albert Vos is raadslid namens Nieuwe Lijn. Reageren op deze column kan via info@nieuwelijn.nl.

Deel dit bericht op social media!

Share on facebook
Share on twitter

Recente Columns

Column week 3 - 2022
Column week 2 - 2022
Column week 51 - 2021
Column week 50 - 2021
Column week 49 - 2021
Column week 48 - 2021
Column week 47 - 2021
Column week 46 - 2021
Scroll naar top