04 december 2021

Column week 49 - 2021

Dion Scholten - Emst

Dion Scholten – In the Blood!

| Onlangs hoorde ik bij het afscheid van een sidekick op Radio 538 dat hij zijn eigen pad ging volgen, dat hij met plezier bij Radio 538 werkte maar daar niet gelukkig van werd. Hij sloot zijn speech af met een nummer van John Mayer- In the Blood. Zijn speech bijgestaan met dit nummer trok mijn aandacht, het raakte me en gaf me even de tijd terug te kijken.  Ik zal u in mijn column meenemen waarom bovenstaande wat met me deed.

Gelukkig worden van het werk of met plezier werken?

Wat mij betreft kan dit heel goed samen gaan, toch is er een klein verschil. In het verleden was ik werkzaam op een totaal ander vakgebied dan waar ik nu werk. Dit komt omdat 5 jaar geleden bij mezelf de gedachte speelde; ik doe mijn werk relatief simpel, het gaat me goed af, ik heb plezier met mijn collega’s maar word ik er ook gelukkig van?
Deze vraag kon ik niet met een volmondige ‘ja’ beantwoorden. Vervolgens ben ik op zoek gegaan naar wat mij wel gelukkig maakt. En ik kan u vertellen dat ik dat heb gevonden in het werk dat ik nu doe.

Traject doorlopen & nieuwe uitdagingen zoeken

In de vorige alinea staat heel kort omschreven hoe ik dit traject heb doorlopen. Echter zo snel en simpel gaat dat niet. Het is een proces dat klein begint om vervolgens, soms met hulp, erachter te komen wat je echt wilt. Dan is de eerste stap gezet, maar je bent er dan nog niet. Je moet een nieuwe baan zoeken en daarvoor ook de bijhorende opleidingen volgen. Zoals ik al schreef ben ik een aantal jaren geleden begonnen in een totaal onbekende branche en heb de mazzel gehad dat ik mij mocht opleiden bij mijn werkgever.

Vervolg in de opleiding

Nadat ik relatief snel mijn opleiding had behaald en me volledig had ingewerkt in mijn functie, kwam voor mij vrij snel de mogelijkheid om door te leren. Ik krijg de kans om een studie op HBO-niveau te volgen waarmee ik verdieping realiseer op mijn vorige opleiding en dit is een uitdaging die ik met beide handen heb aangegrepen. Echter is hiervan wel de consequentie dat ik mijn taak als bestuurslid en penningmeester van Nieuwe Lijn zal neerleggen. Mijn persoonlijke ontwikkeling geef ik op dit moment voorrang op dit stuk vrijwilligerswerk. Dit zal dus ook mijn laatste column zijn.

In the Blood

Het is u wellicht bekend hoe ik ooit bij Nieuwe Lijn terecht ben gekomen. Politiek zit ook in mijn bloed. Ik heb van dichtbij mogen ervaren dat meewerken in een gemeenteraad of andere politieke functie heel mooi kan zijn maar ook heel vervelend. Zonder hier verder woorden aan vuil te maken, waardeoordelen te scheppen of zinnen te schrijven die discussie doen opwaaien. Politiek zit in mijn bloed en dat zal er niet snel uitgaan. Voor nu stop ik maar ik kan niet garanderen dat dit voor altijd is.

Aan iedereen zou ik, naar aanleiding van mijn column, willen vragen: kan je voor jezelf de vragen: Heb ik plezier in wat ik doe en word ik er gelukkig van met volmondig ‘JA’ beantwoorden. Dan ben je goed bezig. Lukt dit niet, kijk dan wat je er zelf aan kan veranderen.

Info

Elke week schrijven vertegenwoordigers van Nieuwe Lijn in een persoonlijke column over zaken waarmee zij bezig zijn, wat hen inspireert of overkomt. Voor overig nieuws en informatie is Nieuwe Lijn regelmatig met onze informatiekraam te vinden in het centrum van Vaassen. Ook beschikt Nieuwe Lijn over een actuele website, www.nieuwelijn.nl, en is zeer actief op Facebook, Twitter en Instagram.

Reageren

Dion Scholen is Penningmeester van Nieuwe Lijn. Reageren op deze column kan via info@nieuwelijn.nl.

Deel dit bericht op social media!

Share on facebook
Share on twitter

Recente Columns

Column week 3 - 2022
Column week 2 - 2022
Column week 51 - 2021
Column week 50 - 2021
Column week 49 - 2021
Column week 48 - 2021
Column week 47 - 2021
Column week 46 - 2021
Scroll naar top