20 november 2021

Column week 47 - 2021

Nieuwe Lijn Column - Gerry van de Schepop

Gerry van de Schepop-Bourgonje – Gouden handen

| Voor het schrijven van deze column was ik inspiratieloos. Hoezo? Hoe kan dat?
Er is immers genoeg te vertellen en te beleven.

Inspiratieloos…
Maar het is me toch weer gelukt om deze column op papier te krijgen. Er is de afgelopen weken in de raad gesproken over de nieuwe begroting 2022-2025. Een unaniem onderwerp is toch zeker het wonen in onze gemeente maar ook in ons land. Geen nieuwe woningbouw en de verkoopprijs van de huizen stijgen uit boven gemiddeld. Vooral triest voor onze jonge inwoners, want starterswoningen worden er (nog) niet gebouwd. Alles gaat op de lange termijn.

Wat wel opvalt is de verbouw van huizen, we plaatsen massaal dakkapellen en nieuwe keukens. En altijd gaat er wel iets mis in de levering. Het materiaal is er niet of er zijn geen handen meer beschikbaar. Geen handen in de zorg en geen ambachtelijke handen in de bouw en hoveniersbedrijven. Geen handen in de horeca, want wie wil daar nu nog werken? En we gaan zo graag uit eten en we zitten zo graag in een mooie tuin. Ik noem ze “gouden” handen.

Gouden handen
Vooral in het verenigingswerk. Nieuwe Lijn wijdt er regelmatig aandacht aan. Nu we wederom in een gedeeltelijke lockdown verkeren maken onze verenigingen zich zorgen.

Oudere vrijwilligers worden weer op de proef gesteld door zichzelf de vraag te stellen of ze kwetsbaar zijn of niet? Draai ik wel mijn beurt in de kantine, kan ik beter wegblijven of blijf ik liever buiten en ga ik in de tuin rondom het verenigingsgebouw schoffelen? Al eerder schreef ik dat veel verenigingen kampen met de uitstroom van al deze inzet. Besturen vertrouwen op de inzet van deze “gouden” handen, ze zijn zo nodig, misschien wel meer dan ooit.

Geen evenementen
Teleurstelling afgelopen week bij carnavalsvereniging De Rossumdaerpers. Op 11 november kon de presentatie van het nieuwe prinsenpaar niet door gaan. Prins John en Prinses Leonie hadden graag de scepter over gedragen aan het nieuwe koppel. Dit nieuwe prinsenpaar staat evenals het nieuwe jeugdtrio te popelen om zichzelf te presenteren, maar hun geduld wordt danig op de proef gesteld.

Eveneens teleurstelling bij de intocht van Sinterklaas. De welkomstceremonie van de Sint op het voorplein van Kasteel Cannenburch werd ook geannuleerd. De intocht kon gelukkig wel door gaan en dat was een waar feestje voor jong en oud. Complimenten aan de organisatie om er een feestelijke intocht van te maken. De Kerstmarkt en het Kerstevent in Vaassen gaan in december ook niet door. Ook hier teleurstelling.

Maar ondanks deze teleurstellingen heb ik vertrouwen in de vrijwilligers die niet opgeven en de volgende keer weer klaar staan met hun “gouden” handen. Daar heb ik vertrouwen in!

Info
Elke week schrijven vertegenwoordigers van Nieuwe Lijn in een persoonlijke column over zaken waarmee zij bezig zijn, wat hen inspireert of overkomt. Voor overig nieuws en informatie is Nieuwe Lijn regelmatig met onze informatiekraam te vinden in het centrum van Vaassen. Ook beschikt Nieuwe Lijn over een actuele website, www.nieuwelijn.nl, en is zeer actief op Facebook, Twitter en Instagram.

Reageren
Gerry van de Schepop is raadslid van Nieuwe Lijn. Reageren op deze column kan via info@nieuwelijn.nl.

Deel dit bericht op social media!

Share on facebook
Share on twitter

Recente Columns

Column week 48 - 2021
Column week 48 - 2021
Column week 47 - 2021
Column week 46 - 2021
Column week 45 – 2021
Column week 44 – 2021
Column week 43 – 2021
Column herfstvakantie week 42 - 2021
Scroll naar top