06 november 2021

Column week 45 – 2021

Nieuwe Lijn Column - Monique Zweekhorst

Monique Zweekhorst – Samen naar beter!

| Het is alweer november. De dagen zijn weer korter, de bladeren vallen en de verwarming gaat hier een tandje hoger (ondanks de gasprijzen). Waar de een dit een heerlijke tijd vindt, mag het van mij snel januari worden. De kortste dag is dan weer geweest en hopelijk mag het een beetje vriezen met een zonnetje.

De tijd vliegt. Een jaar is niets. Waar ik als jonge deerne uitkeek naar de weekenden, leken de dagen ertussen wel weken. Nu verbaas ik me erover, dat het alwéér weekend is.

Dat de gemeenteraadsverkiezingen er al weer aan zitten te komen, is voor mijn gevoel ook onvoorstelbaar snel gegaan. Vier jaar geleden werd Nieuwe Lijn weer de grootste partij van de gemeente Epe. Dat wij Vaassenaren achter ons dorp staan is iets wat al 50 jaar heel duidelijk is. Dat maakt mij trots!

Bijzondere omgangsvormen

Ik heb in de afgelopen jaren met plezier en soms verbazing gekeken naar het politieke spel. Ik heb er wat van gevonden en ook zou ik dingen anders hebben gedaan. Ik zeg daarbij niet, dat ik ze beter zou hebben gedaan. Maar wel anders.

Ik zie bijvoorbeeld in de landelijke en de lokale politiek, dat politici bewust anderen onderuit halen.  En dat leugens worden verdoezeld als ‘dat ben ik vergeten’. Dat door middel van onrust zaaien of vermoedens uitspreken mensen willens en wetens worden beschadigd. Dat het daarbij niet meer gaat om de partij achter de individu, maar om het bewust iemand persoonlijk en openlijk in twijfel te trekken. Dit vind ik verdrietig en teleurstellend. Dit heb ik zelf, helaas persoonlijk, onlangs ook mogen ervaren. Maar; what kills you, makes you stronger! Het is niet mijn manier van besturen.

Echt lokaal!

Lokaal invloed uitoefenen betekent overigens niet dat alles haalbaar is. Maar het betekent wel dat we lokaal luisteren naar wat er leeft onder onze inwoners. Die oproep doen we als Nieuwe Lijn herhaaldelijk en we merken dat het werkt en dat inwoners ons weten te vinden.

Zonder onze inwoners zijn we nergens. Heb jij ideeën voor onze mooie gemeente? Wil je je ongenoegen uiten of wil je net als ik, dat dingen beter gaan? Laat het ons weten.

Samen naar beter!

 

Info

Elke week schrijven vertegenwoordigers van Nieuwe Lijn in een persoonlijke column over zaken waarmee zij bezig zijn, wat hen inspireert of overkomt. Voor overig nieuws en informatie is Nieuwe Lijn regelmatig met onze informatiekraam te vinden in het centrum van Vaassen. Ook beschikt Nieuwe Lijn over een actuele website, www.nieuwelijn.nl, en is zeer actief op Facebook, Twitter en Instagram.

Reageren

Monique Zweekhorst is fractievolger van Nieuwe Lijn. Reageren op deze column kan via info@nieuwelijn.nl.

 

Deel dit bericht op social media!

Share on facebook
Share on twitter

Recente Columns

Column week 48 - 2021
Column week 48 - 2021
Column week 47 - 2021
Column week 46 - 2021
Column week 45 – 2021
Column week 44 – 2021
Column week 43 – 2021
Column herfstvakantie week 42 - 2021
Scroll naar top