30 oktober 2021

Column week 44 – 2021

Nieuwe Lijn Column - Linda Rodijk

Linda Rodijk – Kan je van je dorp houden?

| Deze vraag werd enkele weken geleden gesteld door Kefah Allush, in het programma Oases in de lage landen, aan een inwoner van een prachtig plaatsje in Limburg. Op de een of andere manier deed mij deze vraag ook iets. Als geboren en getogen Vaassenaar weet ik als geen ander hoe het is om in een dorp op te groeien. Ik kon bij deze vraag alleen maar denken; JA! 

Een dorp is meer
Een dorp is meer dan een alleen een dorpsstraat met winkels. Voor mij is het dorp Vaassen de plek van vele verenigingen en de plek waar “mijn” geschiedenis ligt. Het is de plaats waar mijn grootouders groot zijn geworden, waar mijn ouders zijn opgegroeid en waar ik zelf “groot” ben geworden. Dit waren ook enkele van de redenen waarom ik mij 4 jaar geleden aansloot bij Nieuwe Lijn. Via deze lokale partij kan ik wat doen voor de geschiedenis van het dorp en de verenigingen en de inwoners van mijn dorp. Uiteindelijk draait het daarom, dat wij als lokale partij altijd staan voor onze inwoners. De afgelopen jaren is dat ook gebleken. We hebben ons ingezet voor een mooi centrum, het paadje naar de Vulcanus, maar ook in de omliggende dorpen zoals in Emst; de vernieuwde Hezebrink.

Denkt u met ons mee?
Wij hebben u nodig om te kijken naar wat er nodig is. De laatste tijd sluit ik steeds vaker aan bij bijeenkomsten die werk gerelateerd zijn of over onderwerpen gaan, die leven binnen onze gemeente. Zo heb ik samen met Albert Vos bij de inwoners van de Geerstraat aan tafel gezeten over windenergie en zonneparken.

Vanuit mijn werk, leerkracht op basisschool de Krugerstee, sloot ik laatst aan bij een avond over de verkeerssituatie aan de Potgieterstraat. De plek waar op dit moment het nieuwe schoolgebouw van de Krugerstee gebouwd wordt. De situatie ging over de veiligheid van in de straat en het wegbrengen en ophalen van de kinderen straks; hoe kunnen we dat zo veilig mogen laten verlopen? Uiteindelijk willen wij dat allemaal, veiligheid in onze leefomgeving.

Verkeersveiligheid
Tijdens deze bijeenkomst werden niet alleen opties besproken, maar werden er ook zorgen geuit over de verkeerssituatie aan de Krugerstraat, het harde rijden en het kruispunt van de Krugerstraat en Potgieterstraat. Dit is goed om te weten, als lokale partij. Wat leeft er onder de inwoners en waar kunnen wij ondersteunen. Blijf komen met uw zorgen, ideeën en interesses.

Aanstaande zaterdag 6 november staan wij weer op de markt. U bent van harte welkom voor een kopje koffie en een goed gesprek. Tot dan!

Info
Elke week schrijven vertegenwoordigers van Nieuwe Lijn in een persoonlijke column over zaken waarmee zij bezig zijn, wat hen inspireert of overkomt. Voor overig nieuws en informatie is Nieuwe Lijn regelmatig met onze informatiekraam te vinden in het centrum van Vaassen. Ook beschikt Nieuwe Lijn over een actuele website, www.nieuwelijn.nl, en is zeer actief op Facebook, Twitter en Instagram.

Reageren
Linda Rodijk is bestuurslid van Nieuwe Lijn. Reageren op deze column kan via info@nieuwelijn.nl.

Deel dit bericht op social media!

Share on facebook
Share on twitter

Recente Columns

Column week 48 - 2021
Column week 48 - 2021
Column week 47 - 2021
Column week 46 - 2021
Column week 45 – 2021
Column week 44 – 2021
Column week 43 – 2021
Column herfstvakantie week 42 - 2021
Scroll naar top