02 oktober 2021

Column week 40 – 2021

Dion Scholten - Emst

Dion Scholten – Evenement of toch nog niet?

| Langzamerhand kruipen we uit onze lockdowns en gaan we er weer op uit. Sport en onderwijs zijn weer gestart, hoe fijn is dat!  Voorzichtig vult onze agenda zich weer met activiteiten. Organisaties durven weer voorzichtig evenementen te plannen en bij verenigingen zien we dat er ook weer activiteiten ontplooid worden.

Goed om te zien!
Fijn dat iedereen langzamerhand de computerschermen weer dicht kan klappen en ook prettig om elkaar weer in het echt te kunnen zien! We kunnen weer naar de sport en we mogen weer naar school. Ook zal iedereen weer gedeeltelijk richting kantoor gaan. De gemeenteraad vergadert ook weer live. Uiteraard moeten we de regelementen van het RIVM respecteren, maar binnen deze kaders is er best wat mogelijk.

Evenementen & alternatieven
Wat goed is om te zien is dat er verschillende verenigingen alternatieven aanbieden vanuit hun verenigingen. Bijvoorbeeld het Emsterfeest, dit kon geen doorgang vinden in augustus. Afgelopen week maakte de organisatie van het Emsterfeest bekend om met een alternatief te komen in oktober. Uiteraard als de maatregelen dit toelaten en met inachtneming van de maatregelen op het moment van het evenement. Wellicht zien we in de toekomst nog meer alternatieve feesten en kunnen we elkaar daar weer ontmoeten.

Klompenpaden
Voor sommige lezers komen deze activiteiten nog te vroeg. Als het te vroeg komt kijk eens naar de activiteiten die ook in kleine vorm doorgang kon vinden in tijden van corona zoals bijvoorbeeld de klompenpaden.

In onze gemeente liggen een aantal mooie klompenpaden, een in Oene en twee in Emst. Het pad in Oene heet het Klompenmakerspad de paden in Emst heten resp. Schaverensepad en Loobrinkerpad. Ik heb ze alledrie gelopen en kan u vertellen dat het mooie wandelroutes zijn door onze gemeente.
Wat mij opvalt: er zijn nog geen paden in Epe en Vaassen. Hier zie ik een uitdaging, zoals hierboven beschreven hebben we enorm veel organisatiekracht en flexibele organisatoren in onze gemeente. Zouden we gezamenlijk kunnen realiseren dat ieder dorp een eigen pad krijgt?

Info
Elke week schrijven vertegenwoordigers van Nieuwe Lijn in een persoonlijke column over zaken waarmee zij bezig zijn, wat hen inspireert of overkomt. Voor overig nieuws en informatie is Nieuwe Lijn regelmatig met onze informatiekraam te vinden in het centrum van Vaassen. Ook beschikt Nieuwe Lijn over een actuele website, www.nieuwelijn.nl, en is zeer actief op Facebook, Twitter en Instagram.

Reageren
Dion Scholen is penningmeester van Nieuwe Lijn. Reageren op deze column kan via info@nieuwelijn.nl.

Deel dit bericht op social media!

Share on facebook
Share on twitter

Recente Columns

Column week 48 - 2021
Column week 48 - 2021
Column week 47 - 2021
Column week 46 - 2021
Column week 45 – 2021
Column week 44 – 2021
Column week 43 – 2021
Column herfstvakantie week 42 - 2021
Scroll naar top