27 september 2023

Column 31 - 2023

Ronnie-Hulshof-Nieuwe_Lijn

Ronnie Hulshof – Burgers en Buitenlui

| Het is weer die tijd van het jaar waarop we de jaarlijkse Troonrede hebben mogen aanhoren. Een bijzonder moment waarop onze koning de plannen en prioriteiten voor het komende jaar uitspreekt. Natuurlijk op basis van de input uit ons kabinet.

Positief gestemd
Het idee dat ze willen inzetten op het bestrijden van armoede is natuurlijk altijd goed. Of de 2 miljoen extra per jaar hiervoor voldoende zal zijn moet natuurlijk blijken. Een belangrijk punt blijft hierin dat u als burger uw eigen financiële status in de gaten houdt. Als het om welke reden dan ook verandert en minder gunstig uitpakt, klop dan op tijd aan bij de gemeente om te bekijken waarmee de gemeente u kan helpen zodat u de zaken weer op de rit krijgt.

Voor de toekomst
De regering zet heel sterk in op de jeugd en financiën en dat is uiteraard een heel goed punt. Want de jeugd heeft de toekomst, je wilt ze niet laten opdraaien voor de problemen van nu. Wel is het jammer om te zien dat aan de ene kant de steun er is en dat zoals het nu lijkt wel prima wordt ingezet om iedereen die tekort komt te compenseren. Aan de andere kant wordt er niet ingezet op lastenverlaging; zo gaat er naar verwachting in januari een fix percentage op de benzineprijs bij komen. Ook gaan de zorgpremies komend jaar weer omhoog. Al met al is het maar weer zien hoe het uitpakt komend jaar.

Woningen
Er is veel behoefte aan woningen. Tot en met 2030 moeten er 981.000 woningen bij komen. Hiervan moet 2/3e betaalbaar zijn voor mensen met een laag- of middeninkomen. De gestegen bouwkosten en hypotheekrente maken de bouwopgave nog lastiger dan die al was. Hiervoor wordt 300 miljoen euro uitgetrokken. Daarnaast wordt er nog eens 250 tot 300 miljoen euro klaargelegd om bouwprojecten die stilvallen verder te helpen. Ook gaat de huurtoeslag met 30 euro omhoog.

Kortom, veel ontwikkelingen en ‘goede voornemens’. We gaan het zien en volgen het uiteraard op de voet.

Lid of actief worden?
Met dank aan uw stem is Nieuwe Lijn al jaren de grootste lokale partij van de gemeente Epe. Ons blijven steunen? Word ook lid of actief! Mail ons via info@nieuwelijn.nl.

Info
Elke week schrijven vertegenwoordigers van Nieuwe Lijn in een persoonlijke column over zaken waarmee zij bezig zijn, wat hen inspireert of overkomt. Voor overig nieuws en informatie is Nieuwe Lijn regelmatig met onze informatiekraam te vinden in het centrum van Vaassen. Ook is Nieuwe Lijn zeer actief op Facebook en Instagram.

Reageren
Ronnie Hulshof is bestuurslid namens Nieuwe Lijn. Reageren op deze column kan via info@nieuwelijn.nl.

Deel dit bericht op social media!

Recente Columns

Column 39 - 2023
Column 38 - 2023
Column 37 - 2023
Column 36 - 2023
Column 35 - 2023
Column 34 - 2023
Column 33 - 2023
Column 32 - 2023
Scroll naar boven