05 juli 2023

Column 26 - 2023

Albert-Vos-Nieuwe_Lijn

Albert Vos – Jaarverslag gemeente Epe 2022

| Vorige week donderdag hebben wij tijdens de commissievergadering het jaarverslag van onze gemeente over het jaar 2022 besproken. Wat duidelijk is, is dat de personeelskosten van de inhuur van personeel behoorlijk hoog is, dit komt mede door te weinig personeel, maar ook door de vele opgaven/taken die wij als gemeente moeten uitvoeren en waar extra personeel op moet worden ingezet.

Denk hierbij aan werkzaamheden betreffende het huisvesten van statushouders of Oekraïners, het complexe vraagstuk van de energietransitie en de nieuwe Omgevingswet die het makkelijker moet maken voor burgers en initiatiefnemers op projecten op te zetten. En zo zijn er nog wel een aantal opgaves te noemen. Al met al lijkt het er op, als de accountant de stukken goedkeurt, het boekjaar 2022 positief wordt afgesloten. Nieuwe Lijn vraagt zich wel af waarom wij als burgers hier niet van mee kunnen/mogen profiteren door bijvoorbeeld lage gemeentelijke lasten.

Kijk voor het jaarverslag op: https://epe.raadsinformatie.nl/vergadering/1042612, punt 3.

Vakantie!
En nu gaan wij genieten van een welverdiende vakantie. Na een drukke periode met veel zeer verschillende onderwerpen op onze agenda is het goed om nu even de boel de boel laten om na de zomer er weer fris tegen aan te kunnen. En na de vakantie gaan we verder met de woningbouw in onze gemeente, het snelle verbindingsfietspad de F50, de komende begroting, kortom te veel om op te noemen. En wil je dit allemaal van dichtbij meemaken? Kom dan naar de commissievergaderingen en de raadsvergaderingen of meld je aan als gast van de raad.

En na de vakantie staan wij iedere eerste zaterdag van de maand weer op onze bekende plek op de markt en praten wij jullie graag bij over belangrijke onderwerpen voor Emst, Vaassen en omgeving.

De fractie van Nieuwe Lijn, wenst een ieder van jullie een fijne zomer toe. Geniet en koester wat jullie dierbaar is!

Lid of actief worden?
‘De beste stuurlui staan aan wal’. Heb jij een mening over lokale politiek in onze gemeente? Stap dan eens op de boot, in plaats van op de wal te blijven staan. Pas dan kun je echt je mening geven. Neem gerust contact met ons op om vrijblijvend een fractievergadering bij te wonen. Mail ons via info@nieuwelijn.nl.

Info
Elke week schrijven vertegenwoordigers van Nieuwe Lijn in een persoonlijke column over zaken waarmee zij bezig zijn, wat hen inspireert of overkomt. Voor overig nieuws en informatie is Nieuwe Lijn regelmatig met onze informatiekraam te vinden in het centrum van Vaassen. Ook is Nieuwe Lijn zeer actief op FacebookInstagram en Twitter.

Reageren
Albert Vos is raadslid namens Nieuwe Lijn. Reageren op deze column kan via info@nieuwelijn.nl

Deel dit bericht op social media!

Recente Columns

Column 39 - 2023
Column 38 - 2023
Column 37 - 2023
Column 36 - 2023
Column 35 - 2023
Column 34 - 2023
Column 33 - 2023
Column 32 - 2023
Scroll naar boven