22 juni 2022

Column 25 - 2022

Ronnie-Hulshof-Nieuwe_Lijn

Ronnie Hulshof – Evenementen en vergunningen, dat is nog niet zo simpel?

| De gemeente Epe gebruikt een digitaal ‘zaaksysteem’ voor alle soorten vragen en aanvragen van inwoners. Dat klinkt als effectieve topdigitalisering door te stroomlijnen in de protocollen en processen. Maar helaas, niets is minder waar.

Met veel trots presenteren wij u het 38e Cavente kinderdorp!
Onze 38e editie, wauw, dat is bijna de 40e keer! Deze keer, editie 2022, gaat echt door en we gingen een tijdje geleden vol goede moed en met een enorm aantal geweldige ideeën en positieve energie van start. De afgelopen jaren hebben we, steeds in overleg met de gemeente, netjes vergunningaanvragen gedaan. Deze aanvragen hebben we laten staan in het ‘zaaksysteem’, want dan zou het in de toekomst makkelijker zijn om een nieuwe vergunning aan te vragen.

Dit jaar moet er een kinderdorp gaan komen, want de landelijke coronaregels zijn opgeheven en we hebben Cavente ontzettend gemist. Een kwestie van een vergunning voor het evenement aanvragen en we kunnen van start. We beginnen met het aanvragen van de vergunning bij de gemeente begin januari. We dienen alle documenten in het zaaksysteem van de gemeente in en krijgen een mailtje terug: uw zaak is in behandeling. Mooi, dat is geregeld in de eerste paar weken van het jaar en we hebben het eerste vinkje op de lange lijst met alle belangrijke punten om Cavente te kunnen organiseren. De kinderen zullen blij zijn!

Doorlooptijd vergunning
In de loop van het jaar begint het bij ons te kriebelen. Bijna wekelijks proberen we in contact te komen met de toegewezen ambtenaar die onze vergunning volgens het systeem behandeld. Wekelijks bellen en mailen we over onze vergunning. We willen het kinderdorp immers laten doorgaan en alles ruim van te voren goed geregeld hebben! Wat we terugkrijgen: de ambtenaar is niet beschikbaar, is vrij, zit in bespreking. We laten een stapel met 35+ terugbelnotities achter, maar worden zelden teruggebeld. Ineens uit een donker hoekje heeft een van de notities de telefoon gevonden en belt ons: “Wij kunnen niet de juiste informatie terugvinden in ons zakensysteem er zijn ondertussen zoveel documenten, kunt u dit in één verzamelbestand apart naar ons sturen in plaats van gebruik te maken van het zaaksysteem? Als u dat doet, kunt u volgende week uw vergunning verwachten”.

Meteen acteren wij hierop en zorgen wij dat die informatie op de gevraagde wijze opnieuw wordt ingestuurd. Helaas: tot op de dag van vandaag nog stilte op de lijn. We wachten al sinds januari op uitsluitsel, zo moeilijk zou het toch niet moeten zijn? Geen antwoorden op onze e-mails en belletjes. Ook geen bevestiging dat de door ons opnieuw ingediende informatie is ontvangen of informatie over het vervolg. Of een bericht hoe wij de informatie kunnen aanleveren, zodat onze aanvraag daadwerkelijk in behandeling wordt genomen. Wel geeft de gemeente diverse keren aan dat ‘we eind volgende week alles in huis hebben’. Nu zijn we ondertussen alweer in juni en is het evenement al over 9 weken. Dat betekend dat er nog maar één week over is, want wij moeten volgende week starten met de 8 weken durende voorbereidingen voor Cavente…

Geen 38e editie?
Dat dit jaar er een kinderdorp gaat komen is nog steeds niet zeker want er is nog steeds geen vergunning. Wij gaan wel door met plannen (en kosten maken), omdat er wat geregeld moet gaan worden, maar de gemeente houdt zich stil op de achtergrond. Gaat hierdoor een einde komen het prachtige bestaan van Cavente kinderdorp?

Lid of actief worden?
Met dank aan uw stem is Nieuwe Lijn al jaren de grootste lokale partij van de gemeente Epe. Ons blijven steunen? Word ook lid of actief! Mail ons via info@nieuwelijn.nl.

Info
Elke week schrijven vertegenwoordigers van Nieuwe Lijn in een persoonlijke column over zaken waarmee zij bezig zijn, wat hen inspireert of overkomt. Voor overig nieuws en informatie is Nieuwe Lijn regelmatig met onze informatiekraam te vinden in het centrum van Vaassen. Ook is Nieuwe Lijn zeer actief op Facebook, Instagram en Twitter.

Reageren
Ronnie Hulshof is bestuurslid namens Nieuwe Lijn. Reageren op deze column kan via info@nieuwelijn.nl.

Deel dit bericht op social media!

Share on facebook
Share on twitter

Recente Columns

Column 26 - 2022
Column 25 - 2022
Column 24 - 2022
Column 23 - 2022
Column 22 - 2022
Column 21 – 2022
Column 20 – 2022
Column 19 - 2022
Scroll naar top