21 juni 2023

Column 24 – 2023

Oscar-van-Schaverbeke-Nieuwe_Lijn-II

Oscar van Schaverbeke – Een jaar later

| Ruim een jaar na de verkiezingen wil ik terugkijken op datgene dat er is gebeurd in de gemeente Epe en in het bijzonder in Vaassen.

Op het gebied van woningbouw is er eigenlijk zichtbaar erg weinig gedaan. Er wordt dus veel te weinig gebouwd in onze gemeente. Dit komt zeker niet alleen door de gemeente zelf, maar ook door de ellenlange procedures die wij in Nederland kennen. Zowel op bestemmingsplanmatig gebied maar zeker ook op milieugebied. Daarin slaan wij in Nederland echt volledig door. Bezwaren (zienswijzen) mogen, zeker als ze steekhoudend zijn, ingediend worden maar er moet ook meer worden gedacht in het algemeen belang in plaats van alleen maar het individueel belang. Bouwen prima als het maar niet bij mij gebeurt, dat is helaas vaak het motto van bezwaarmakers.

Nieuwbouw op komst
Gelukkig staan er enkele projecten op stapel en verwacht ik dat in 2023 en 2024 eindelijk woningen op de markt komen voor een brede doelgroep. Plan Sprengenparc, locatie kinderdagverblijf Nijntje en locatie Zichtstede zijn daarvan goede voorbeelden.

Ook is te hopen dat Epe en de andere kleinere dorpen de nieuwbouw krijgen waar men op zit te wachten.

Subsidies
Nieuwe Lijn heeft zich in haar verkiezingsprogramma hard gemaakt voor € 100,- subsidie voor kinderen om lid te kunnen worden en blijven van een sportvereniging. Helaas is dit niet in het Raadsakkoord opgenomen. Sporten is zo belangrijk, gezond en zorgt ook voor sociale contacten voor kinderen. In de ontwikkeling van kinderen is dit erg belangrijk.

Wat mij dan verbaasd is dat de gemeente Epe wel een potje heeft voor bewoners die een regenton willen kopen. Een bedrag van € 65,- per huishouden als subsidie wordt hiervoor verstrekt bij de aanschaf van een regenton. Natuurlijk is milieu en duurzaamheid belangrijk, maar dit is iets dat er bij mij niet in kan. Het idee gaat leven dat er potjes zijn die leeg moeten en niet naar belangrijkheid wordt gekeken. Gemeente Epe doe hier wat aan!

Lokaal én dichtbij
De fractieleden van Nieuwe Lijn zijn niet alleen actief in de raads- en commissievergadering maar zijn ook heel vaak te zien in de dorpen. Men is vaak aanwezig bij activiteiten van verenigingen, buurtschappen en dergelijke. Daarnaast gaan zij ook op bezoek bij particulieren die vragen hebben of het oneens zijn met de politieke besluitvorming. Dus Nieuwe Lijn staat volledig tussen de mensen. Niet dat het altijd een oplossing brengt, maar luisteren doet men wel en niet alleen in verkiezingstijd. Dit gebeurt veel te weinig in ons politieke landschap.

Wil jij met ons meedenken?
Sluit gerust eens aan bij een van onze fractievergaderingen. Wanneer deze zijn? Stuur ons een mailtje en wij laten het je weten!

Info
Elke week schrijven vertegenwoordigers van Nieuwe Lijn in een persoonlijke column over zaken waarmee zij bezig zijn, wat hen inspireert of overkomt. Voor overig nieuws en informatie is Nieuwe Lijn regelmatig met onze informatiekraam te vinden in het centrum van Vaassen. Ook is Nieuwe Lijn zeer actief op FacebookInstagram en Twitter.

Reageren
Oscar van Schaverbeke is bestuurslid namens Nieuwe Lijn. Reageren op deze column kan via info@nieuwelijn.nl.

Deel dit bericht op social media!

Recente Columns

Column 39 - 2023
Column 38 - 2023
Column 37 - 2023
Column 36 - 2023
Column 35 - 2023
Column 34 - 2023
Column 33 - 2023
Column 32 - 2023
Scroll naar boven