14 juni 2023

Column 23 – 2023

Bjorn-de-Vries-Nieuwe_Lijn

Björn de Vries – Druk aan het klussen in mijn eerste koophuis

| Het was een hele opgave, maar het is gelukt: Ik heb als starter een huis gekocht in Vaassen. Gedurende een aantal maanden heb ik bijna dagelijks het aanbod op Funda bekeken. Uiteindelijk heeft deze tijdsinvestering zich uitbetaald en ben ik heel gelukkig, woonachtig in een tussenwoning aan de Koekoeksweg in Vaassen. Bouwjaar 1956.

Er moet nog wel veel aan het huis gebeuren om het te moderniseren en naar mijn smaak te maken, maar dat vind ik niet erg. Kamer voor kamer maak ik de woning naar mijn smaak. Daarnaast moet er het één en ander gebeuren om het huis te verduurzamen. Zo heeft de eerste verdieping nog enkelglas en heeft het huis een CV-ketel van de vorige eeuw. Al met al is het een flinke klus. Gelukkig word ik door vrienden en familie geholpen. Daarvoor ben ik enorm dankbaar.

Starterslening
Overigens heb ik voor de aanschaf van de woning gebruik gemaakt van de starterslening die de gemeente via het SvN aanbiedt. Met de starterslening kan je als starter tot maximaal € 40.000,- lenen bovenop de maximale hypotheek die je van de bank kunt krijgen. Mocht je hierover vragen hebben, stuur dan gerust een mail. Ik vind het geen probleem je over mijn ervaringen te vertellen. Hierbij plaats ik in ieder geval het webadres voor meer informatie: https://www.svn.nl/lening/Epe/svn-starterslening/17194

Eerste duurzame investering middels de gemeentelijke regentonactie
De gemeente Epe heeft op dit moment een leuke, maar ook goede actie lopen waarbij eigenaars of huurders met een woning binnen de gemeente Epe maximaal € 65,- kunnen krijgen voor de aanschaf van een regenton. Die regenton kan aan de regenpijp gekoppeld worden, waarna je de tuin met regenwater kan bewateren. Zodoende bespaar je drinkwater en voorkom je overlast op het riool. Als gloednieuwe woningeigenaar vond ik dit een leuke actie om aan mee te doen. Webadres naar de actie: https://www.epe.nl/bespaar-water-en-geld-met-de-regentonactie

Ik heb alvast voor u gegoogled; met € 65,- kan er een degelijke regenton worden aangeschaft van 100L – 227L. Aangezien drinkwater ongetwijfeld ook duurder gaat worden, is dit een gratis investering die zelfs geld op gaat leveren. De actie loopt tot het eind deze maand (of eerder als de ‘pot leeg is’). Uiteraard doe ik zelf mee aan de actie. Volgens PostNL is de ton op dit moment onderweg naar mijn huis. Het eindresultaat ga ik delen op onze website.

Betrokken bij de gemeente?
Nieuwe Lijn is altijd op zoek naar betrokken inwoners in onze gemeente. Misschien wilt u eens een fractievergadering bijwonen? Heeft u ideeën voor onze raad? Of heeft u ideeën of plannen die Vaassen en onze gemeente nog mooier kunnen maken? Mail ons dan vooral via info@nieuwelijn.nl.

Info
Elke week schrijven vertegenwoordigers van Nieuwe Lijn in een persoonlijke column over zaken waarmee zij bezig zijn, wat hen inspireert of overkomt. Voor overig nieuws en informatie is Nieuwe Lijn regelmatig met onze informatiekraam te vinden in het centrum van Vaassen. Ook is Nieuwe Lijn zeer actief op FacebookInstagram en Twitter.

Reageren
Björn is fractievolger namens Nieuwe Lijn. Reageren op deze column kan via info@nieuwelijn.nl

Deel dit bericht op social media!

Recente Columns

Column 39 - 2023
Column 38 - 2023
Column 37 - 2023
Column 36 - 2023
Column 35 - 2023
Column 34 - 2023
Column 33 - 2023
Column 32 - 2023
Scroll naar boven