08 juni 2022

Column 23 - 2022

Linda-Rodijk-Nieuwe_Lijn

Linda Rodijk – We willen? We doen!

| Elke ochtend word ik wakker met de gedachte dat ik wat kan veranderen in de wereld. Het gevoel van wilskracht is iets wat ik van jongs af aan al met mij meedraag. Dit gevoel kan ik kwijt in mijn werk als leerkracht. Elke dag wil ik het beste voor de kinderen die ik lesgeef. Met deze wilskracht ben ik ook in de gemeenteraad terecht gekomen. Ik wil het beste voor onze inwoners, de mensen die al hun hele leven in de gemeente wonen, maar ook voor de mensen die net in onze mooie gemeente zijn komen wonen.

Het raadsakkoord
In het raadsakkoord voor de komende 4 jaar staat een plan over wat we willen als raad. Jullie lezen het goed wat we willen. Ik citeer uit het raadsakkoord: “We willen de samenleving actief betrekken en zoveel mogelijk samenwerken met inwoners, maatschappelijke organisaties en bedrijven bij het maken en uitvoeren van plannen”. Ik geloof in “we willen” want dat komt voort uit mijn wilskracht. Wilskracht is het vermogen om iets te willen. Nog belangrijker bij wilskracht is het uitvoeren van wat we willen. Wij, als Nieuwe Lijn, missen het uitvoeren van de wilskracht. Daardoor wordt iets krachtig en kan je aan je inwoners echt laten zien wat je wilt. Zoals; wij gaan onze samenleving actief betrekken bij het maken en uitvoeren van plannen.

Huisvesting Oekraïners en statushouders
Ruim drie weken geleden was mijn eerste commissievergadering “Maatschappij en Bestuur”. Vol enthousiasme ging ik er heen, op de fiets vanuit Vaassen richting het gemeentehuis. Op de agenda stond huisvesting Oekraïners en statushouders. Een belangrijk onderwerp, een onderwerp wat landelijk al veel aandacht krijgt en in onze gemeente ook de nodige aandacht verdient. Iedereen verdient een thuis, daar zijn we het over eens. Alleen het proces aanvliegen is een belangrijk staaltje teamwork. Hier is de gemeente voorzichtig gezegd te makkelijk ingevlogen. Het onderwerp verdient aandacht voor iedereen, voor hen die een huis zoeken maar ook voor hen die daar al een thuis hebben. Zij willen graag meedenken en zijn bereid om dat te doen, echter dan moet het plan er niet al liggen. Dit schoot in het verkeerde keelgat bij vele inwoners.

Dan denk ik aan het raadsakkoord van de komende vier jaar; we willen onze samenleving actief betrekken bij het maken en uitvoeren van plannen. Nee, we betrekken onze samenleving actief bij het maken en uitvoeren van plannen. Want het makkelijkste van we willen is dat je achteraf kan zeggen; we wilden wel, maar het is niet gelukt zonder enige tekst of uitleg.

We doen!
Daarom zijn wij afgelopen weken in gesprek gegaan met onze inwoners. Het gesprek om te luisteren, te luisteren naar de eigen initiatieven van onze inwoners en dit actief laten terugkomen in de raad. Dit blijven wij ook doen.

Lid of actief worden?
Met dank aan uw stem is Nieuwe Lijn al jaren de grootste lokale partij van de gemeente Epe. Ons blijven steunen? Word ook lid of actief! Mail ons via info@nieuwelijn.nl.

Info
Elke week schrijven vertegenwoordigers van Nieuwe Lijn in een persoonlijke column over zaken waarmee zij bezig zijn, wat hen inspireert of overkomt. Voor overig nieuws en informatie is Nieuwe Lijn regelmatig met onze informatiekraam te vinden in het centrum van Vaassen. Ook is Nieuwe Lijn zeer actief op Facebook, Instagram en Twitter.

Reageren
Linda Rodijk is raadslid namens Nieuwe Lijn. Reageren op deze column kan via info@nieuwelijn.nl.

 

Deel dit bericht op social media!

Share on facebook
Share on twitter

Recente Columns

Column 26 - 2022
Column 25 - 2022
Column 24 - 2022
Column 23 - 2022
Column 22 - 2022
Column 21 – 2022
Column 20 – 2022
Column 19 - 2022
Scroll naar top