25 mei 2022

Column 21 – 2022

Albert-Vos-Nieuwe_Lijn

Albert Vos – in de buurt

| Wij hebben het al gemeld op onze sociale kanalen; Nieuwe Lijn, de grootste lokale partij van de gemeente Epe, wordt uitgesloten van deelname aan het nieuwe college. De informateur ziet geen plek voor de lokale partij in de coalitie. De nu voorgestelde coalitie doet geen recht aan de verkiezingsuitslag. Een verdere transparante uitleg over de uitsluiting hebben wij niet gekregen terwijl de lokale partijen samen toch goed zijn voor 6 zetels in onze raad.

Krugerstraat Zuid
De Bewoners Commissie Krugerstraat Zuid bestaat 25 jaar (in 2020), door de nu achter ons liggende pandemie wordt het nu pas gevierd. Een respectabele periode waarin de bestuursleden onder andere door middel van een nieuwsbrief de wijkbewoners op de hoogte brengen van de dingen die spelen bij bijvoorbeeld Triada, gemeente, maar ook zaken die betrekking hebben op het wonen in de buurt. Zo is er in samenwerking met een schoolopleiding onderzoeken gedaan naar de samenstelling van de bewoners in de buurt en waarom deze buurtbewoners hier wil blijven wonen of juist weg willen. Deels blijft men wonen omdat het prettig wonen is, bekend met de buurt. Maar ook omdat er geen geschikte kleinere woningen beschikbaar zijn. De BC Krugerstraat Zuid heeft al in 2003 aangegeven dat het vinden van geschikte woningen een probleem gaat worden.

Zo is er na een lange intensieve onderhandelingsperiode een aantal groenstroken in de buurt door de bewoners geadopteerd. De gemeente stelde de beplanting beschikbaar en de bewoners hebben plantjes met volle overgave geplant. Het onderhoud aan deze groenstroken wordt door de bewoners verricht.

Vragen
Na vragen van Nieuwe Lijn, gesteld tijdens de commissievergadering en de raadsvergadering, komt er tijdens de zaterdagmarkt een afdekplaat over de oversteekplaats van de waterpartij op de markt. Op deze wijze kunnen mensen met een rollator of rolstoel makkelijker de oversteek maken.

Ook is het chauffeurstoilet op bedrijventerrein Eekterveld weer opengesteld voor de overnachtende chauffeurs. Deze was vanwege de coronamaatregelen afgesloten. De chauffeurs kunnen nu weer naar het toilet en hoeven niet meer in de bosjes te gaan zitten.

Door het opheffen van de coronamaatregelen wordt de Dorpsstraat deze zomer niet afgesloten voor het gemotoriseerde verkeer. Voor deze zomer gaat het niet meer lukken een nieuw verkeersplan in werking te laten treden. Ons inziens een gemiste kans. We gaan ons inzetten voor een zomerafsluiting vanaf 2023.

Oosterhof
Na een lange tijd van onderhandelen, plannen maken en de vele overleggen met de buurtverenigingen en de gemeente, heeft wijkvereniging Oosterhof een nieuw onderkomen in gebruik genomen. De wijkvereniging heeft een na een grondige verbouwing haar nieuwe onderkomen nu in het Tritongebouw. Een prachtige accommodatie waar de wijkvereniging weer vele jaren verder kan met het organiseren van haar activiteiten voor de buurtgenoten.

Lid of actief worden?
Met dank aan uw stem is Nieuwe Lijn al jaren de grootste lokale partij van de gemeente Epe. Ons blijven steunen? Word ook lid of actief! Mail ons via info@nieuwelijn.nl.

Info
Elke week schrijven vertegenwoordigers van Nieuwe Lijn in een persoonlijke column over zaken waarmee zij bezig zijn, wat hen inspireert of overkomt. Voor overig nieuws en informatie is Nieuwe Lijn regelmatig met onze informatiekraam te vinden in het centrum van Vaassen. Ook is Nieuwe Lijn zeer actief op Facebook, Instagram en Twitter.

Reageren
Albert Vos is raadslid namens Nieuwe Lijn. Reageren op deze column kan via info@nieuwelijn.nl.

Deel dit bericht op social media!

Share on facebook
Share on twitter

Recente Columns

Column 26 - 2022
Column 25 - 2022
Column 24 - 2022
Column 23 - 2022
Column 22 - 2022
Column 21 – 2022
Column 20 – 2022
Column 19 - 2022
Scroll naar top