18 mei 2022

Column 20 – 2022

Kenan-Aldemir-Nieuwe_Lijn

Kenan Aldemir: herdenking en bevrijding

| Nu de verkiezingen alweer een tijdje achter ons liggen, is Nieuwe Lijn met een sterk vernieuwde fractie en bestuur al op volle kracht druk bezig voor onze inwoners. We blijven dit uiteraard op een positieve manier oppakken voor onze achterban en alle inwoners van de gemeente Epe. Zoals u weet staan wij regelmatig op de zaterdagmarkt in Vaassen om naar u te luisteren.

Coalitie
Het advies van de informateur is om Nieuwe Lijn niet deel te laten nemen aan de coalitie in de komende periode. Dit heeft ons als Nieuwe Lijn en onze kiezers erg teleurgesteld. Hiermee worden de lokale kiezers aan de kant geschoven. Wat ons betreft doet de voorgestelde coalitie dus geen recht aan de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen.

Corona
Om met iets positiefs verder te gaan kan ik niet onbenoemd laten hoe blij ik, en ik vermoed een ieder ander met mij, ben met het feit dat alle maatregelen rondom Covid ten einde zijn.

Herdenking en bevrijding
Nu voor ons alles zo vredig verloopt en we gezegend zijn met een land zonder oorlog hebben velen van ons waarschijnlijk de Dodenherdenking en Bevrijdingsdag intensiever ervaren. Misschien hebben we iets meer stil gestaan bij het feit dat vrijheid helaas niet geldt voor iedereen. Het eerste waar we hedendaags aan denken is Oekraïne, maar in veel landen en in vele delen van de wereld is er helaas oorlog. Een triest, zorgwekkend en harde waarheid.

Ook gemeente Epe kijkt vol afschuw naar de gebeurtenissen in Oekraïne. Vechten voor je leven, vluchten voor je eigen veiligheid en die van je kinderen, in sommige gevallen je naasten achterlaten, je geliefde land in heftige oorlog. Het lot van vele Oekraïners is onzeker op dit moment. Als we de beelden zien, zoeken we naar woorden om onze gevoelens te uiten: boosheid, verdriet en onbegrip. Je wilt gelijk iets doen, iets ondernemen om ook maar iets bij te dragen.

Ook in Epe leven we mee. Er ontstaan inmiddels diverse hulpinitiatieven, vanuit inwoners en religieuze en maatschappelijke organisaties. Ook bieden inwoners spontaan huisvesting aan of melden ze zich als vrijwilliger. Allemaal hartverwarmend!

Lid of actief worden?
Met dank aan uw stem is Nieuwe Lijn al jaren de grootste lokale partij van de gemeente Epe. Ons blijven steunen? Word ook lid of actief! Mail ons via info@nieuwelijn.nl.

Info
Elke week schrijven vertegenwoordigers van Nieuwe Lijn in een persoonlijke column over zaken waarmee zij bezig zijn, wat hen inspireert of overkomt. Voor overig nieuws en informatie is Nieuwe Lijn regelmatig met onze informatiekraam te vinden in het centrum van Vaassen. Ook is Nieuwe Lijn zeer actief op Facebook, Instagram en Twitter.

Reageren
Kenan Aldemir is raadslid namens Nieuwe Lijn. Reageren kan via info@nieuwelijn.nl.

Deel dit bericht op social media!

Share on facebook
Share on twitter

Recente Columns

Column 26 - 2022
Column 25 - 2022
Column 24 - 2022
Column 23 - 2022
Column 22 - 2022
Column 21 – 2022
Column 20 – 2022
Column 19 - 2022
Scroll naar top