17 mei 2023

Column 19 - 2023

Albert-Vos-Nieuwe_Lijn

Albert Vos – Dorpsstraat Vaassen

| De afsluiting van de Dorpsstraat is eindelijk een feit. Van de gemeente hebben belanghebbenden en omwonenden een brief ontvangen waarin deze aankondiging staat vermeld. Na grondig verkeerskundige- en belanghebbendenonderzoek gaat de gemeente de Dorpsstraat tijdens de zomermaanden afsluiten. Maar alleen het gedeelte tussen de Jan Mulderstraat en het Ter Heerdtspad.

Volgens het schrijven kan, op dit moment, niet de gehele Dorpsstraat worden afgesloten. Te lezen valt dat ‘omdat er dan geen mogelijk bestaat voor het draaien van het verkeer in de Jan Mulderstraat’. Verbazingwekkend! We hebben 2 jaar lang, tijdens de Coronapandemie, het hele winkelgebied afgesloten en in die periode was het afsluiten geen probleem. Zo wordt het ons inziens nog onoverzichtelijker en gevaarlijker voor het winkelende publiek.

Afval
De uitvoering van het afvalstoffenbeleid van onze gemeente blijkt een moeilijke opgave te zijn. Bij onder andere de ondergrondse afvalcontainers aan de Jasmijnstraat en de Wetstraat blijken er regelmatig storingen te zijn aan de installatie. Ook zijn de containers vaak vol en kunnen de gebruikers geen afval meer bijstorten. De op deze plekken bijgeplaatste groene containers zijn bij lange na niet voldoende om de hoeveelheid afval te kunnen bergen, gevolg hiervan is dat er buiten de containers veel zakken staan met GFT-afval en dat trekt nu veel ongedierte aan.

Vaak wordt er ook grof huisafval, zoals een bankstel e.d., bij de ondergrondse containers geplaatst. Uiteraard dient dit door inwoners zelf weggebracht te worden naar de Milieustraat, helaas geeft daar niet iedereen gehoor aan. Toch dient dit afval afgevoerd te worden, maar ook na een melding, blijft dit erg lang staan. Misschien een reden om weer een paar keer per jaar een grofhuisvuil ophaaldag in te stellen?

Nieuwe Lijn heeft hier vragen over gesteld aan het college. We houden u op de hoogte!

Lid of actief worden?
Met dank aan uw stem is Nieuwe Lijn al jaren de grootste lokale partij van de gemeente Epe. Ons blijven steunen? Word ook lid of actief! Mail ons via info@nieuwelijn.nl.

Info
Elke week schrijven vertegenwoordigers van Nieuwe Lijn in een persoonlijke column over zaken waarmee zij bezig zijn, wat hen inspireert of overkomt. Voor overig nieuws en informatie is Nieuwe Lijn regelmatig met onze informatiekraam te vinden in het centrum van Vaassen. Ook is Nieuwe Lijn zeer actief op FacebookInstagram en Twitter.

Reageren
Albert Vos is raadslid namens Nieuwe Lijn. Reageren op deze column kan via info@nieuwelijn.nl

Deel dit bericht op social media!

Recente Columns

Column 31 - 2023
Column 30 - 2023
Column 29 - 2023
Column 28 - 2023
Column 27 - 2023
Column 26 - 2023
Column 25 - 2023
Column 24 – 2023
Scroll naar boven