10 mei 2023

Column 18 - 2023

Ronnie-Hulshof-Nieuwe_Lijn

Ronnie Hulshof – Hou jij ook hiervan?

| Ik hou van snelheid, ik hou van efficiëntie, ik hou van effectiviteit.
Hou jij op je werk ook van snelheid? Effectiviteit? Efficiëntie? De meeste mensen wel, tenminste als deze zaken nodig zijn voor jou in je werk. Kan jij genieten van de mooie natuur om je heen?

De zon is weer terug
We kunnen de koude maanden weer een beetje achter ons laten en de eerste stralen van de zon weer op onze huid voelen prikken. Dit is voor ons als mens natuurlijk super fijn, heel erg prettig zelfs. De vitamine D komt weer lekker binnen. De deuren meer open zorgt ook weer voor meer frisse lucht in huis. Naast dat het voor ons als mens en dier gezond is maakt dit ook weer een mooie start met de eerste energieopwekking via zonnepanelen en de kachel kan weer een graadje naar beneden. Met de huidige energiekosten is dat toch een hele gezonde booster in de portemonnee.

Energie
De komende jaren zal er nog veel te doen zijn over de energie, waar moet dit heen? Hoe kunnen we dit met de juiste snelheid, effectiviteit en zo efficiënt mogelijk doen? Wat zijn de gevolgen voor de gemeente en wat zijn de gevolgen voor de burger?

Persoonlijk denk ik niet dat hier een juiste keuze is, ook weet ik niet of je überhaupt een juiste keuze kan maken op dit moment. De markt rondom energie is zich op volle toeren aan het ontwikkelen. Is dit dan het moment om in te springen of is het wijs even achterover te hangen en af te wachten wat er komen gaat. Zeker ben ik voorstander om de hele energietransitie mee te helpen sturen naar de toekomst, daar gaan we tenslotte allemaal heen. Ons energienet is momenteel niet effectief genoeg. We moeten van de overheid aan de elektrische auto, warmte pompen etc. om maar van het gas af te komen maar het energienet loopt in het land over en kan het niet aan. Opladen op je eigen zonnepanelen kan alleen overdag, dat zou dan weer betekenen dat ik overdag de auto kan opladen maar ja dan ben ik op mijn werk.

Hoe moet dat dan nu verder? We volgen het op de voet!

Lid of actief worden?
Met dank aan uw stem is Nieuwe Lijn al jaren de grootste lokale partij van de gemeente Epe. Ons blijven steunen? Word ook lid of actief! Mail ons via info@nieuwelijn.nl.

Info
Elke week schrijven vertegenwoordigers van Nieuwe Lijn in een persoonlijke column over zaken waarmee zij bezig zijn, wat hen inspireert of overkomt. Voor overig nieuws en informatie is Nieuwe Lijn regelmatig met onze informatiekraam te vinden in het centrum van Vaassen. Ook is Nieuwe Lijn zeer actief op FacebookInstagram en Twitter.

Reageren
Ronnie Hulshof is bestuurslid namens Nieuwe Lijn. Reageren op deze column kan via info@nieuwelijn.nl.

Deel dit bericht op social media!

Recente Columns

Column 31 - 2023
Column 30 - 2023
Column 29 - 2023
Column 28 - 2023
Column 27 - 2023
Column 26 - 2023
Column 25 - 2023
Column 24 – 2023
Scroll naar boven