03 mei 2023

Column 17 - 2023

Oscar-van-Schaverbeke-Nieuwe_Lijn-II

Oscar van Schaverbeke – Koningsdag 2023

| Op 27 april is Koningsdag weer uitbundig gevierd. En terecht. Een nationale feestdag waarin vaak iedereen er op uittrekt naar festiviteiten in het dorp of de stad waar hij of zij woont.  Zij zorgen ervoor dat jullie een mooie Koningsdag kunnen vieren.

Het gehele jaar wordt er door hen veel werk verricht ter voorbereiding en uiteindelijk moet 27 april het hoogtepunt zijn. Ook de gemeente draagt hieraan haar steentje bij door middel van subsidies en haar aanwezigheid bij de diverse festiviteiten. Vraag de subsidie op tijd aan, zodat je als Oranjeverenigingen uit de gemeente, hiervan gebruik kunt maken.

Dank nogmaals aan alle vrijwilligers die, onder andere, Koningsdag mogelijk maken.

4 mei

Leven met oorlog als Jaarthema Nationaal Comité. Oorlog, historisch en actueel, heeft grote impact op onze samenleving. Allereerst herdenken wij 4 mei alle gevallenen uit de 2e Wereldoorlog en alle gevallenen van de door Nederland gevoerde vredesmissies over de hele wereld. Alleen zij zorgen en hebben gezorgd, dat wij kunnen leven in volledige vrijheid. Herdenk daarom op 4 mei om 20:00 uur de gevallenen en wees 2 minuten stil ter nagedachtenis.

5 mei

Vrijheid is iets dat voor ons heel normaal is maar voor veel wereldburgers niet. Kijk eens naar oorlogen dichtbij Nederland, maar ook in andere werelddelen. Vrijheid van meningsuiting, geloof, sekse, politieke voorkeur en noem maar op. Alles kan en mag binnen, door de wet gestelde, grenzen. Wees er trots op en draag het uit. Respecteer wel de grenzen.  Deze zijn er niet voor niets. Discussiëren hierover is goed maar laat iedereen zijn eigen mening hebben. Helaas lopen er in Nederland ook mensen rond die er totaal anders over denken, tot het extremistische toe. Dit moet keihard worden aangepakt en bestraft.

Ga 5 mei genieten van alle festiviteiten die er zijn. Vooral in de grote steden zijn deze er gelukkig weer. Bevrijdingsfestivals waar onze vrijheid groots wordt gevierd. Veel plezier voor iedereen.

Ik ga er vanuit dat een ieder die uit protest om hen moverende redenen, onze Nederlandse vlag heeft omgedraaid opgehangen, deze voor de feestdagen goed heeft opgehangen. Deze oproep komt mede van een moeder van een omgekomen militair in Mali, die ook voor onze vrijheid zijn leven heeft gelaten. Laten wij uit respect de vlag wapperen op de enige juiste wijze.

Lid of actief worden?

Met dank aan uw stem is Nieuwe Lijn al jaren de grootste lokale partij van de gemeente Epe. Ons blijven steunen? Word ook lid of actief! Mail ons via info@nieuwelijn.nl.

Info

Elke week schrijven vertegenwoordigers van Nieuwe Lijn in een persoonlijke column over zaken waarmee zij bezig zijn, wat hen inspireert of overkomt. Voor overig nieuws en informatie is Nieuwe Lijn regelmatig met onze informatiekraam te vinden in het centrum van Vaassen. Ook is Nieuwe Lijn zeer actief op FacebookInstagram en Twitter.

Reageren

Oscar van Schaverbeke is bestuurslid bij Nieuwe Lijn. Reageren op deze column kan via info@nieuwelijn.nl.

 

Deel dit bericht op social media!

Recente Columns

Column 31 - 2023
Column 30 - 2023
Column 29 - 2023
Column 28 - 2023
Column 27 - 2023
Column 26 - 2023
Column 25 - 2023
Column 24 – 2023
Scroll naar boven