21 april 2022

Column 16 - 2022

Bjorn-de-Vries-Nieuwe_Lijn

Björn de Vries – Alles voor het eerst

| In korte tijd is er veel gebeurd en voor mij is alles nieuw. Zo was dit de eerste gemeenteraadsverkiezing die ik als partijlid en lijstduwer heb mogen meemaken. Een hele leuke maar drukke periode. Als partij hebben we online flink de handen uit de mouwen gestoken, maar gingen we ook langs de deuren en stonden we wekelijks op de markt in Vaassen. Tijdens het campagnevoeren heb ik veel interesse, betrokkenheid en waardering voor onze partij opgemerkt. Interesse in onze standpunten. Betrokkenheid bij wat er in de gemeente speelt en waardering voor de inzet van onze mensen.

Mijn waardering
Ik wil ook graag mijn waardering uitspreken: als eerste voor iedereen die op ons gestemd heeft. Hartelijk dank voor het vertrouwen! Als tweede voor Gerry, Diana en René die als raadsleden afscheid hebben genomen. Zij hebben zich jaren ingezet voor Nieuwe Lijn en onze gemeenschap. Ontzettend bedankt! Als laatste voor de huidige fractie en het bestuur van Nieuwe Lijn, omdat zij mij het vertrouwen en de ruimte gegund hebben om als fractievolger aan de slag te gaan. Een rol waarin ik mijn nieuwsgierigheid de vrije loop kan laten gaan, want als fractievolger mag ik bij commissies aanhaken en heb ik beschikking tot dezelfde middelen als raadsleden. Hierdoor krijg ik de kans de gemeentepolitiek te leren kennen door mee te doen. Een ontzettend mooie leerkans dus. Nogmaals hartelijk bedankt iedereen!

Direct aan de slag
Nieuwe Lijn is na de verkiezingen direct weer aan de slag gegaan: zo hebben we verschillende vragen gesteld over de vervuiling en vernielingen bij het wijkgebouw van de Oosterhof in Vaassen. Ook heeft de fractie de portefeuilles (onderwerpen) verdeeld naar persoonlijke voorkeur en kennis en volgt nu een inwerkprogramma van de gemeente. Door de portefeuilles goed te verdelen, kunnen we ons gericht inzetten voor onze inwoners.

Tijdens het inwerkprogramma staan met name ontmoetingen en kennissessies op het programma. De ontmoetingen zijn met name met afdelingen van de gemeente. Zo heeft de afdeling communicatie zich vorige week dinsdag voorgesteld. De kennissessies gaan bijvoorbeeld over de systemen waarmee de gemeente werkt, de rol van de raad en het college en zaken die binnen de gemeente actueel zijn. Samengevat komt het erop neer dat we nu vooral veel leren, zodat we straks op de juiste wijze aan de slag kunnen. Ik heb er in ieder geval veel zin me in te zetten voor de vele kiezers van Nieuwe Lijn!

Info
Elke week schrijven vertegenwoordigers van Nieuwe Lijn in een persoonlijke column over zaken waarmee zij bezig zijn, wat hen inspireert of overkomt. Voor overig nieuws en informatie is Nieuwe Lijn regelmatig met onze informatiekraam te vinden in het centrum van Vaassen. Ook is Nieuwe Lijn zeer actief op Facebook, Instagram en Twitter.

Reageren
Björn de Vries is fractievolger bij Nieuwe Lijn. Reageren op deze column kan via info@nieuwelijn.nl.

Lid of actief worden?
Met dank aan uw stem is Nieuwe Lijn al jaren de grootste lokale partij van de gemeente Epe. Ons blijven steunen? Word ook lid of actief! Mail ons via info@nieuwelijn.nl.

Deel dit bericht op social media!

Share on facebook
Share on twitter

Recente Columns

Column 26 - 2022
Column 25 - 2022
Column 24 - 2022
Column 23 - 2022
Column 22 - 2022
Column 21 – 2022
Column 20 – 2022
Column 19 - 2022
Scroll naar top