19 april 2023

Column 15 – 2023

Linda-Rodijk-Nieuwe_Lijn

Linda Rodijk – Lente

| Kennen jullie dat gevoel dat alles weer een stukje positiever en leuker lijkt wanneer de lente in aantocht is? Ik geniet onwijs van zingende vogeltjes in de ochtend, het zonnetje in mijn gezicht en een kleurrijke wereld om mij heen. Het voelt als een nieuw begin. Het geeft je kracht en energie om dingen op te pakken.

Mijn vriend en ik zijn bezig om onze tuin vrolijker en levendig te maken. Vooral het stukje leefbaarheid vinden wij belangrijk, niet alleen voor ons maar juist voor de natuur. We zijn volop bezig om onze tuin groen te maken en te houden. Denkt u ook aan de vlinders en de bijen?

Eén jaar raadslid
Tijdens onze jaarlijkse ledenvergadering vertelde ik dat ik mijn weg in de raad gevonden heb. Eerst de kat uit de boom kijkend, maar nu durft de kat af en toe de sprong te wagen. De weg naar schriftelijke vragen, de weg naar vragen van raadsleden tijdens een raadsvergadering en daarbij ook zeker durven zeggen wat ik er van vind. Het was voor mij allemaal nieuw en een grote ontdekkingstocht. Inmiddels ken ik vergaderstukken en kan ik me er wat makkelijker “door heen worstelen”.

Parkeerproblematiek Oosterhof
Nadat een inwoner uit Vaassen ons had benadert over verkeersproblematiek in de wijk Oosterhof heb ik schriftelijke vragen ingediend bij het college. Is het college bekend met de problemen? Hoe gaat de gemeente om met meer auto’s in de wijk? Dit zijn enkele vragen die gesteld zijn richting het college. U kunt al onze vragen en antwoorden terugvinden op onze website.

Het antwoord van het college is dat in het mobiliteitsplan 2022-2032 mogelijke oplossingen en uitgangspunten zijn opgenomen. Er komt binnenkort een voorstel richting de raad om geld beschikbaar te stellen uit het mobiliteitsfonds.

Een van de activiteiten is het onderzoeken van parkeren in woonwijken in onze gemeente. We hopen dat er op korte termijn actie wordt ondernomen door het college om te kijken welke maatregelen nodig en wenselijk zijn om de parkeersituatie te verbeteren en blijven dit voor u in de gaten houden.

Geef het door!
Het is fijn om als raadslid met vragen van inwoners aan de gang te gaan. Daarom willen we u blijven vragen om ons te benaderen als er dingen zijn waar u tegenaan loopt. Wij kunnen altijd met u meedenken of u adviseren wat te doen.

Lid of actief worden?
Met dank aan uw stem is Nieuwe Lijn al jaren de grootste lokale partij van de gemeente Epe. Ons blijven steunen? Word ook lid of actief! Mail ons via info@nieuwelijn.nl.

Info
Elke week schrijven vertegenwoordigers van Nieuwe Lijn in een persoonlijke column over zaken waarmee zij bezig zijn, wat hen inspireert of overkomt. Voor overig nieuws en informatie is Nieuwe Lijn regelmatig met onze informatiekraam te vinden in het centrum van Vaassen. Ook is Nieuwe Lijn zeer actief op FacebookInstagram en Twitter.

Reageren
Linda Rodijk is raadslid namens Nieuwe Lijn. Reageren op deze column kan via info@nieuwelijn.nl

Deel dit bericht op social media!

Recente Columns

Column 31 - 2023
Column 30 - 2023
Column 29 - 2023
Column 28 - 2023
Column 27 - 2023
Column 26 - 2023
Column 25 - 2023
Column 24 – 2023
Scroll naar boven