06 april 2022

Column 14 - 2022

Monique-Zweekhorst-Nieuwe_Lijn-II

Monique Zweekhorst – Even opladen

| Na intensieve weken van campagne voeren is er even tijd voor wat rust. Ik zeg even, want in mijn agenda staan al weer veel afspraken gepland, om ons als (nieuwe) raadsleden voor te bereiden op de komende vier jaar in de Gemeenteraad. Met het mooie weer van de afgelopen week lukte het opladen van mijn eigen batterij heel goed. Heerlijk de tuin in, zonder jas naar buiten en genieten van de eerste warme temperaturen.

In de afgelopen week hebben de fractieleden van Nieuwe Lijn ook samen weer energie opgedaan. We hebben in goed overleg de portefeuilles verdeeld binnen onze fractie, zodat we allemaal in onze kracht staan de komende periode bij de onderwerpen die dicht bij ons staan. Zo heeft ieder zijn eigen kennis, interesse en drive om zich te verdiepen in de verschillende onderwerpen die de komende jaren behandeld worden en om besluiten vragen.

We hebben in Björn de Vries een frisse, jonge en leergierige fractievolger gevonden, die ons de komende jaren gaat ondersteunen bij de doelen die we onszelf hebben gesteld voor onze inwoners. Maar naast Björn zijn er nog een mooie groep mensen die ons, ieder op zijn eigen manier, ondersteunen bij het nóg mooier maken van onze gemeente. En dat geeft energie!

Even opladen
In de afgelopen week las ik het bericht van gemeente Epe over het plaatsen van laadpalen in onze gemeente in de komende vier jaar. Een mooie ontwikkeling waarvoor wij in ons visiedocument ook het volgende hebben staan: ´De komende periode moet de gemeente echt een inhaalslag gaan maken om meer laadpalen voor elektrische auto ’s te realiseren. Dit dient zowel in de centra als ook in de wijken plaats te vinden.’

Het voornemen voor het plaatsen van de laadpalen is vanuit de gemeente gedeeld via verschillende kanalen. Naast dat de (voorlopige) locaties online bekend zijn gemaakt via de website en sociale media, is het ook fysiek kenbaar gemaakt door het plaatsen van gele stickers op de geplande locaties.

Ik lees mee via de sociale kanalen en het valt mij op dat er veel wordt gereageerd. Positieve reacties, maar vooral zorgen om de parkeerplaatsen die wel of niet komen te vervallen. Niet iedereen is blij met de locatie waar, in hun buurt, de laadpaal gepland staat. Juist in het bericht van de gemeente wordt de oproep gedaan: ‘Tot 15 april kan iedereen reageren op 182 plaatsen waar de gemeente Epe de komende 4 jaar een laadpaal wil neerzetten.’ Dus zie jij een probleem in de locatie waar in jouw straat of buurt de laadpaal gepland staat, laat dat weten aan de gemeente via epe.nl/laadpaal. Hier kun je ook aangeven wat een alternatieve locatie kan zijn en waarom. Juist met deze tijdige aankondiging vraagt de gemeente aan inwoners om mee te beslissen!

Lid of actief worden?
Met dank aan uw stem is Nieuwe Lijn al jaren de grootste lokale partij van de gemeente Epe. Ons blijven steunen? Word ook lid of actief!

Info
Elke week schrijven vertegenwoordigers van Nieuwe Lijn in een persoonlijke column over zaken waarmee zij bezig zijn, wat hen inspireert of overkomt. Voor overig nieuws en informatie is Nieuwe Lijn regelmatig met onze informatiekraam te vinden in het centrum van Vaassen. Ook is Nieuwe Lijn zeer actief op Facebook, Instagram en Twitter.

Reageren
Monique Zweekhorst is raadslid namens Nieuwe Lijn. Reageren op deze column kan via info@nieuwelijn.nl.

Deel dit bericht op social media!

Share on facebook
Share on twitter

Recente Columns

Column 26 - 2022
Column 25 - 2022
Column 24 - 2022
Column 23 - 2022
Column 22 - 2022
Column 21 – 2022
Column 20 – 2022
Column 19 - 2022
Scroll naar top