15 maart 2023

Column 10 - 2023

Ronnie-Hulshof-Nieuwe_Lijn

Ronnie Hulshof – Mobiliteit

| Goed nieuws voor alle burgers van Epe! De gemeente heeft namelijk besloten om belanghebbenden te betrekken bij de prioritering van maatregelen uit het nieuwe mobiliteitsplan. Dit betekent dat jij als burger jouw stem mag laten horen over de verkeersmaatregelen die jij belangrijk vindt.

Maar hoe gaat dat dan in zijn werk?

Met behulp van Participatieve Waarde Evaluatie (PWE). Klinkt ingewikkeld, maar het is eigenlijk heel simpel. Je neemt virtueel plaats in de stoel van de bestuurder en krijgt verschillende verkeersmaatregelen voorgelegd. Vervolgens kun je zelf bepalen welke maatregelen jij het belangrijkst vindt en welke juist minder urgent zijn. En het mooie is dat je dit gewoon vanuit huis kunt doen, wanneer het jou uitkomt.

Maar wat gebeurt er dan met de uitkomsten van deze enquête?

De gemeente weegt het oordeel van de samenleving mee bij het bepalen van de volgorde van het programma. Dus als jouw favoriete verkeersmaatregel hoog scoort in de enquête, dan betekent dat, dat deze wellicht als eerste wordt uitgevoerd. Maar let op: ook de kans op werk-met-werk (het combineren van onderhoudswerkzaamheden vanuit wegbeheer/riolering met nieuwe verkeersmaatregelen) en de planning van beheer en onderhoud spelen een rol bij de prioritering.

Doe jij ook mee ?

De enquête wordt in het eerste kwartaal van 2023 uitgezet en is voor een periode van circa 3 weken opengesteld. Dus hou je mailbox in de gaten en geef jouw mening over de verkeersplannen in Epe! Dit is een mooie manier om mee te denken aan wat er speelt in de gemeente en zo toch een beetje mee te helpen de gemeente Epe mooier te maken.

Kies lokaal, ook provinciaal!
Op woensdag 15 maart worden de Provinciale Statenverkiezingen gehouden. Zet ook hier de lokale partijen op de kaart en stem op een van de kandidaten uit onze gemeente van lijst 13: Lokale Partijen Gelderland. De provincie heeft veel invloed op onze lokale opdrachten zoals de woningbouw, de energietransitie en de herindeling luchtruim.

Lid of actief worden?
Met dank aan uw stem is Nieuwe Lijn al jaren de grootste lokale partij van de gemeente Epe. Ons blijven steunen? Word ook lid of actief! Mail ons via info@nieuwelijn.nl.

Info
Elke week schrijven vertegenwoordigers van Nieuwe Lijn in een persoonlijke column over zaken waarmee zij bezig zijn, wat hen inspireert of overkomt. Voor overig nieuws en informatie is Nieuwe Lijn regelmatig met onze informatiekraam te vinden in het centrum van Vaassen. Ook is Nieuwe Lijn zeer actief op FacebookInstagram en Twitter.

Reageren
Ronnie is bestuurslid namens Nieuwe Lijn. Reageren op deze column kan via  info@nieuwelijn.nl.

Deel dit bericht op social media!

Recente Columns

Column 21 - 2023
Column 20 - 2023
Column 19 - 2023
Column 18 - 2023
Column 17 - 2023
Column 16 - 2023
Column 15 – 2023
Column 14 - 2023
Scroll naar boven