22 februari 2023

Column 08 - 2023

Linda-Rodijk-Nieuwe_Lijn

Linda Rodijk – Carnaval, Steun en Statenverkiezingen

| Terwijl ik deze column schrijf, ben ik druk met vriendinnen aan het brainstormen over onze carnavalsoutfits. Welke pakken doen we aan? Hoe laat spreken we af? Eten we samen? Met de korfbalvereniging zijn we druk met de voorbereidingen voor een spetterende optocht. Carnaval in Vaassen is in aantocht.
Als u deze column leest, hebben we het mooie feestweekend alweer achter de rug. We hopen dat iedereen weer als vanouds genoten heeft in de Rossumburcht. Hulde aan alle vrijwilligers die dit feest mogelijk maken! Ik ben erg dankbaar dat wij zo’n mooi feest in ons veilige land kunnen vieren.

Motie financiële bijdrage giro 555
Drie weken geleden werd de wereld opgeschrikt met vreselijk nieuws uit Turkije en Syrië. Als Nieuwe Lijn willen wij ons steentje bijdragen en daarom hebben wij een motie ‘vreemd aan de orde van dag’ ingediend. Een motie om er voor te zorgen dat wij, als gemeente Epe, een financiële bijdrage kunnen leveren aan de vele duizenden slachtoffers in de getroffen gebieden. We roepen niet alleen het college op om een financiële bijdrage te leveren, maar ook te kijken naar de mogelijkheden om getroffen familieleden tijdelijk thuis op te vangen. We moeten hulp bieden bij deze vreselijke ramp.

Onderwijshuisvesting in Vaassen
De Krugerstee zit in een nieuw jasje en daar zijn we nog steeds erg blij mee. Het gebouw is duurzaam, heeft ruimte voor vele kinderen en een magische uitstraling. Het vele licht wat de school binnenvalt, geeft een open gevoel. Afgelopen weken hebben wij ons als raad kunnen inlezen in het plan voor onderwijshuisvesting. Een plan wat ons een kijkje in de toekomst geeft. Welke gebouwen hebben op korte termijn iets nodig? Welke gebouwen kunnen nog even wachten? Een prachtige inkijk in onze schoolgebouwen en de vele mooie plannen voor de toekomst. Nieuwe Lijn is voorstander van goede en toekomstbestendige onderwijshuisvesting in onze dorpen.

Provinciale Statenverkiezingen
Op woensdag 15 maart worden de Provinciale Statenverkiezingen gehouden. Zet ook hier de lokale partijen op de kaart en stem op een van de kandidaten uit onze gemeente van lijst 13: Lokale Partijen Gelderland. De provincie heeft veel invloed op onze lokale opdrachten zoals de woningbouw, de energietransitie en de herindeling luchtruim.

Lid of actief worden?
Met dank aan uw stem is Nieuwe Lijn al jaren de grootste lokale partij van de gemeente Epe. Ons blijven steunen? Word ook lid of actief! Mail ons via info@nieuwelijn.nl.

Info
Elke week schrijven vertegenwoordigers van Nieuwe Lijn in een persoonlijke column over zaken waarmee zij bezig zijn, wat hen inspireert of overkomt. Voor overig nieuws en informatie is Nieuwe Lijn regelmatig met onze informatiekraam te vinden in het centrum van Vaassen. Ook beschikt Nieuwe Lijn over een actuele website, www.nieuwelijn.nl, en is zeer actief op Facebook, Instagram en Twitter.

Reageren
Linda Rodijk is raadslid namens Nieuwe Lijn. Reageren op deze column kan via info@nieuwelijn.nl

Deel dit bericht op social media!

Recente Columns

Column 21 - 2023
Column 20 - 2023
Column 19 - 2023
Column 18 - 2023
Column 17 - 2023
Column 16 - 2023
Column 15 – 2023
Column 14 - 2023
Scroll naar boven