08 februari 2023

Column 06 - 2023

Albert-Vos-Nieuwe_Lijn

Albert Vos – Energiekosten

| Op 20 januari is er door gemeente Epe een e-mail gestuurd naar onze verenigingen, stichtingen, accommodaties, ondernemers, inwoners en scholen. Met daarin de vraag of zij problemen ondervinden met de stijgende energiekosten. De gemeente wil met deze inventarisatie kijken of er acties ondernomen moeten worden en met de uitkomsten kan de gemeente beter beslissen of en hoe zij deze groep gaat ondersteunen.

Nieuwe Lijn vindt het sturen van deze mail een mooie eerste stap, maar heeft tijdens de afgelopen raadsvergadering het college wel een aantal vragen gesteld om meer duidelijkheid te krijgen.

Het college kan/wil op dit moment nog geen antwoord geven op de vragen of iedere belanghebbende is bereikt met deze mail, welke vervolgstappen er door het college gezet zullen worden en welke criteria gehanteerd zullen worden. Nieuwe Lijn roept een ieder op, die geen mail heeft ontvangen contact op te nemen met de gemeente.

Warmte in Vaassen gebruiken
Nieuwe Lijn heeft recent vragen gesteld aan het college over het gebruik van overtollige warmte van Vaassen Flexibel voor het verwarmen van zwembad de Koekoek. De Koekoek is op zoek naar een nieuwe vorm van verwarmen in plaats van het stoken op hout wat nu gebeurd. Het gebruiken van de restwarmte van Vaassen Flexibel kan een optie zijn voor de verwarming van de Koekoek, maar garanties over leverzekerheid kunnen niet worden gegeven, dus wordt er door de Koekoek gezocht naar alternatieven.

Provinciale Statenverkiezingen
Op woensdag 15 maart worden de Provinciale Statenverkiezingen gehouden. Zet ook hier de lokale partijen op de kaart en stem op een van de kandidaten uit onze gemeente van Lijst Lokale Partijen Gelderland. De provincie heeft veel invloed op onze lokale opdrachten zoals de woningbouw, de energietransitie en de herindeling luchtruim.

Lid of actief worden?
Met dank aan uw stem is Nieuwe Lijn al jaren de grootste lokale partij van de gemeente Epe. Ons blijven steunen? Word ook lid of actief! Mail ons via info@nieuwelijn.nl.

Info
Elke week schrijven vertegenwoordigers van Nieuwe Lijn in een persoonlijke column over zaken waarmee zij bezig zijn, wat hen inspireert of overkomt. Voor overig nieuws en informatie is Nieuwe Lijn regelmatig met onze informatiekraam te vinden in het centrum van Vaassen. Ook is Nieuwe Lijn zeer actief op FacebookInstagram en Twitter.

Reageren
Albert Vos is raadslid namens Nieuwe Lijn. Reageren op deze column kan via info@nieuwelijn.nl

 

Deel dit bericht op social media!

Recente Columns

Column 21 - 2023
Column 20 - 2023
Column 19 - 2023
Column 18 - 2023
Column 17 - 2023
Column 16 - 2023
Column 15 – 2023
Column 14 - 2023
Scroll naar boven