01 februari 2023

Column 05 - 2023

Kenan-Aldemir-Nieuwe_Lijn

Kenan Aldemir – Bezoek aan de verenigingen

| Het is nu weer enkele weken geleden dat we het nieuwe jaar zijn ingetreden. Nieuwe Lijn heeft op uitnodiging de nieuwjaarsrecepties van diverse verenigingen en stichtingen bezocht. Het was erg leuk en gezellig. Nieuwe Lijn wil hiermee laten zien dat we naast en achter onze verenigingen en stichtingen staan.

Energiekosten

In de gemeente wordt er nog steeds verder uitgezocht wat het beste alternatief is voor aardgas. Er wordt gekeken naar energieverbruik van verschillende type woningen. Onder andere wordt er gekeken of de gasleidingen aan vervanging toe zijn en welke warmteoplossing dan het beste is, wat kosten betreft. Dit wordt onder participatie gedaan samen met de inwoners, ondernemers, gebiedsregisseurs en de netbeheerders.

Pastoorsweg Vaassen

Ik word regelmatig aangesproken door de bewoners van de Pastoorsweg in Vaassen. Hier wordt vaak te hard gereden. En omdat de weg smal en ‘s avonds te donker is spelen zich hier vaak gevaarlijke situaties af. Sluiprouteverkeer is er altijd geweest. Dit is nu meer van toepassing, na de komst van de Dekamarkt (tijdelijk) aan de Pastoorsweg. Bewoners willen een definitieve oplossing voor de Pastoorsweg, zodat ze veilig en rustig kunnen wandelen en wonen. Nieuwe Lijn gaat hierover schriftelijke vragen stellen aan het college.

Triada

Triada heeft ongeveer twee weken geleden alle raadsleden uitgenodigd voor een werkbezoek. Er was veel animo. Namens Nieuwe Lijn was ik hier ook aanwezig. Onder andere de nationale prestatieafspraken voor de volkshuisvesting kwamen ter sprake; vanaf 2023 wordt de verhuurdersheffing afgeschaft. Het hierdoor vrijgekomen bedrag, wordt geïnvesteerd in forse huurmatiging. Dit betekent:

1) Woningcorporaties gaan de huurstijging 3 jaar lang beperken;

2) Versnelde verduurzaming: Na isolatie, geen huurverhoging.

Er staan op dit moment 7.550 woningzoekenden ingeschreven uit Epe (eind 2022). Hiervan zijn de meesten alleenstaand en de leeftijd is tussen de 35 en 55 jaar oud.

Lid of actief worden?
Met dank aan uw stem is Nieuwe Lijn al jaren de grootste lokale partij van de gemeente Epe. Ons blijven steunen? Word ook lid of actief! Mail ons via info@nieuwelijn.nl.

Info  
Elke week schrijven vertegenwoordigers van Nieuwe Lijn in een persoonlijke column over zaken waarmee zij bezig zijn, wat hen inspireert of overkomt. Voor overig nieuws en informatie is Nieuwe Lijn regelmatig met onze informatiekraam te vinden in het centrum van Vaassen. Ook is Nieuwe Lijn zeer actief op FacebookInstagram en Twitter.

Reageren
Kenan Aldemir is raadslid namens Nieuwe Lijn. Reageren kan via info@nieuwelijn.nl.

Update
Een update over deze column leest u hier.

Deel dit bericht op social media!

Recente Columns

Column 21 - 2023
Column 20 - 2023
Column 19 - 2023
Column 18 - 2023
Column 17 - 2023
Column 16 - 2023
Column 15 – 2023
Column 14 - 2023
Scroll naar boven