18 januari 2023

Column 03 - 2023

Ronnie-Hulshof-Nieuwe_Lijn

Ronnie Hulshof – soci(a)al media

| Hoe goed ken jij je buren eigenlijk? Ik merk steeds vaker dat, met dank aan social media, men meer afstand krijgt tot elkaar. Nu is natuurlijk niet alleen social media de schuld daarvan, ook het beleid van de overheid in de laatste paar jaren zorgt voor een afstand. En dit gedrag heeft onbewust veel effect op ons dagelijks leven.

Ik spreek mijn buren eerlijk gezegd niet heel vaak en als er een moment is dat we elkaar tegen het lijf lopen doe ik mijn best om even een praatje aan te gaan. Soms gaat dit als vanzelf, soms kost het wat moeite. Dat het moeite kost is niet erg, het is namelijk investeren in elkaar in de relatie tot je buurman of buurvrouw. Het leukste hiervan vind ik dat je op hele andere gesprekken komt dan je zou verwachten.

Leg de telefoon eens aan de kant

Thuis aan de keukentafel zeggen we vaak:  “Doe de telefoon nu maar even aan de kant”. Dit zouden we eigenlijk vaker moeten doen. Want het slokt zoveel tijd op, alleen voelen we de drang om niets te mogen missen. Laatst heb ik een dag de telefoon niet aangeraakt en ben ik gaan observeren wat er om mij heen gebeurde. Ongeveer een uur voor het slapen gaan ging de telefoon even in de hand en ging ik echt geïnteresseerd terugkijken naar wat ik nou werkelijk gemist had. Van de +/- 150 gemiste apps was er inderdaad 1 echt interessant, de rest was onnodige ruis. Als we die tijd van ruis kunnen omzetten naar interesse in elkaar, zou dat niet veel meer verbinding geven?

Terug naar de buurt

Als je dan de deur uitgaat zonder telefoon in je handen en even goedendag tegen de buurman of buurvrouw zegt, geeft dit al verbinding. Vanuit Nieuwe lijn zetten we in op verbinding en dit kunnen wij niet alleen, dit is iets dat begint bij jezelf. Gebruik social media op een sociale manier. Open het gesprek met de persoon waar je net iets over had gelezen. En je hoeft je buren niet iedere dag te spreken of te zien. Alleen de momenten dat je elkaar dan even ziet maak dan echt sociaal contact en deel je interesse met elkaar.

Lid of actief worden?

Met dank aan uw stem is Nieuwe Lijn al jaren de grootste lokale partij van de gemeente Epe. Ons blijven steunen? Word ook lid of actief! Mail ons via info@nieuwelijn.nl.

Info

Elke week schrijven vertegenwoordigers van Nieuwe Lijn in een persoonlijke column over zaken waarmee zij bezig zijn, wat hen inspireert of overkomt. Voor overig nieuws en informatie is Nieuwe Lijn regelmatig met onze informatiekraam te vinden in het centrum van Vaassen. Ook is Nieuwe Lijn zeer actief op FacebookInstagram en Twitter.

Reageren

Ronnie is bestuurslid namens Nieuwe Lijn. Reageren op deze column kan via  info@nieuwelijn.nl.

 

Deel dit bericht op social media!

Recente Columns

Column 05 - 2023
Column 04 - 2023
Column 03 - 2023
Column 02 - 2023
Column 01 - 2023
Column 45 - 2022
Column 44 – 2022
Column 43 - 2022
Scroll naar boven